Arkadaşlık Aşk Evlilik Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

İlk Adım Kim Tarafından Atılmalı!

İlk ilişkiye başlama serüvenini hatırlamayan var mı? Ya da duygularını ilk açtığı  o an! ‘’Eyvah eyvah’’  diyenlerin sesi buraya kadar geldi. İlişkilerin başlangıç aşamalarında çiftlerin en büyük sorunlarından biri, hiç kuşkusuz ki İlk adımı kim atacak oluyor. Aslında ne tür bir tecrübe olsa da içinde aşk, cesaret ve özgüven olan bir eylem kutsal sayılmaz mı?

Konu ilişki olduğunda kadınlar İlk adım da hep sabırlı davranmayı seçen taraf oluyor. Bir kadının açılması için artık duygularında son noktaya gelmiş olması gerekiyor. Kadınlar genellikle ilk adımı karşı taraftan beklemeyi seçiyorlar. Bu demek değil ki kadınlar korkak! Günümüze kadar her konuda kendini ispatlamış iken  konu aşka gelince mi korkacak! Buna herkes güler, biz de güleriz!

Ataerkil yapısı olan toplumumuzda genellikle ilk adım erkekten bekleniyor. Erkeğin aurasına yapışan bir duruş vardır. İlişkiyi erkek başlatmalı! Çünkü kadının adım atması alışılmışın dışında olur! Erkek adımı atmalı, kadın istiyorsa ilişki başlamalı! Bizlere öğretilen basmakalıp, demode hareket!

Bazı erkekler de kadının adım atması konusunda çok katıdırlar. Kadının adım atması hakkında iyi şeyler düşünmediklerini açıkça dile getirenlerin sayısı oldukça fazladır. İlk adımı atan kadının geçmiş yaşamında yaşadığı ilişki sayısının fazlalığından kuşkulanırlar. Bunun sonucunda daha rahat hareket ettiklerini düşünürler! Halbuki ne kadar saçma yerden baktıklarının vurgusunu biz yapmak istemiyoruz. Cesur kadınların ruhunu yakından tanımalarını temenni ediyoruz… Fakat ilginç olan ise, kadınların ilk adımı attığı ilişkilerin ömrünün daha uzun olmasıdır.  Peki, bunu bilseler yine de aynı düşünceyi savunurlar mı?

Cesur kadınları tanıyan erkekler yok mu? Elbette ki bu kitlenin sayısı da oldukça fazla! Kadınların ilk adımı atmasından hoşlanan erkekler de mevcut. Bu hareketin kadının özgüvenini temsil ettiğini ve cesaretli olduğunu gösterdiğini söylüyorlar. Sonuç olarak bu kadınları daha tatlı buluyorlar. İlişki ömrünün uzun olması da cabası olur! Cesaretini toplayan, özgüvenli kadının önünde açılması için ne engel olabilir ki? ‘’Aşk, cesurları sever .’’ kısmı tam da kadınlar için söylenmemiş mi?

Sonuç olarak, ilk adımı hangi tarafın atacağının ne önemi var. Önemli olan doğru adımı, doğru zamanda doğru kişiye  atmaktır. Attığını o ilk adımın uzun süreli ilişkinizin başlangıcı olmasını diliyoruz!

www.ecift.com Sevin, sevilin ve cesur olun!