Afrodizyak Şifa Niyetine

Sevdiğinize Özel Romantik Yemekler Nelerdir?

Atalarımız işini biliyormuş, gerçekten kalbine giden yol midesinden geçen bir toplumuz. Aşkı nasıl coşkuyla yaşıyorsak, yemeklerimiz de öyle coşkuludur. İnternette sevgilinize özel romantik bir yemek hazırlamak için arama yaptığınızda karşınıza genelde kalp şekli verilmiş, güllere bulanmış birçok fotoğraf çıkar. Biz samimi olmayı seçtik. Çünkü birisini seviyorsak ve bize bu yemekleri hazırlamışsa romantizmi zihnimizde oldukça doruklarda yaşıyoruz. Bakalım sevgilinize özel bu romantik yemekler nelermiş?

1.       Bir sanat olarak börek:

Börek başlı başına bir sanattır. İlla o kalp şeklini vereceğim, araya biraz duygu katmam gerek diyenler için önden servis ediyoruz. 🙂

2.       Bir toplumun can damarı: Menemen

Soğanlı mı olur soğansız mı olur kavgası yıllardır bitmez. Hangisi en gerçek menemen size kalmış ama hepsinin sonunda tek bir gerçek vardır: Kahvaltı için özenle hazırlanmış ise orada gerçek aşk vardır.

3.       Bulgurun anlamlandığı an: İçli Köfte

Senin için her zahmete katlanırım mesajını vermek isteyenler içli köfteyi mutlaka denemeli. Yapımı çok zor, zahmetli hatta bir gün önceden başlamanız gerekebilir. Ancak bir gerçek vardır ki içli köfte yıllardır küs olan iki insanı bile barıştıracak güçtedir.

4.       Gönüller bir olsun diyenlerin sponsoru: Güllaç

Güllaç biliyorsunuz artık Ramazan ayının resmi sponsoru gibi bir şey. Neredeyse yılda bir geliyor hayatımıza. Galiba o yüzden biraz kıymetli, görünce akılları baştan alıyor. Sevgiliye küçük tatlı sürprizler için birebir.

5.       Gerektiğinde yüz kez seni seviyorum dedirtir: Mantı

Ne yaparsan yap aşk ile sevgi ile yap demişler. Peki, sevgi neydi? Sevgi emekti. Birisini kendinize aşık mı etmek istiyorsunuz? Ya da seni her şeyden çok seviyorum mu demek istiyorsunuz? Yapın mantıyı. Mantı bu dünyadaki çoğu ilişki probleminin çözümü olabilir.

6.       El emeği göz nuru :Dolma

Gözleri sevinç gözyaşları ile dolduran, ver o güzel ellerini öpeceğim dedirtmesi garantili yiyecek dolmadır. Yapınız, yaptırınız ve aşkı birlikte doyasıya yaşayınız.

7.       Küsleri barıştırır, aşkları tazeler: Karnı Yarık

Bizim topraklarda galiba romantizm dediğimiz hadise sevgisini ona özendiğini göstererek belli ediliyor. Başka türlü saatlerce uğraşılan bir yemeğin açıklaması yok. Sevdiğimiz insanın aklını, gözünü ve midesini doyuralım diye didinip durmuşuz yıllarca 🙂

8.       Kalbim sonsuza kadar senin için atacak demenin yolu: Yaprak Sarması

Eğer gerçek hüzün buzdolabındaki dondurma kutusunu açtığında kuru köfte bulmaksa, gerçek romantizm eve yoğurtla geldiğiniz gün yaprak sarması olmasıdır. Söyleyeceklerimiz bu kadar 🙂

9.       Bir şaheser olarak kuru Fasulye- pilav

Rönesans ressamları ile dünyanın en ünlü aşçıları bir araya gelse böyle şaheser yaratamaz. Aşk budur, gerçekten. Samimi, içten ve bizden bir şey.

10.   Hatırı da hatırası da bitmez kahve

Boşa dememişler 40 yıl hatırı var diye. Bu ülkede doğup büyümüş biri dünyanın neresine giderse gitsin alıştığı lezzetleri özlemeye dayanabilir ama Türk Kahvesi’nden o kadar emin değiliz. Aşkın, samimiyetin ve içten sevginin, en güzel sohbetlerin yoldaşıdır.

Şimdi tüm bu harika yemeklere baktıktan sonra ufak bir hüzünle dışarıdan yemek siparişi vermeye kalkanlar olacaktır. Bu yazı aslında en çok onlara hitap ediyor. Birlikte yemek yemek, sofralar kurmak ve hatta sofrayı genişletip büyük bir aile kurmak hayattaki güzel ayrıntılardandır. Gelin bu harika tablo için bir adım atın. Nitelikli bekarların ciddi arkadaşlık ve evlilik için bir araya geldiği eÇift’e ücretsiz üye olun. Çünkü aşk burada başlar, romantizm kısmı ise tamamen size kalmış. 🙂