Aşk eÇift Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Asla Evlenilmemesi Gereken 6 İnsan Tipi!

Doğru eş nasıl seçilir hiç düşündünüz mü? Birlikte zaman geçirirken ortak noktalar bulabildiğiniz, baskının olmadığı ve kıskançlığın dozunda yaşandığı bir ilişkideyseniz evlilik sizin için problemsiz ilerleyebilir. Peki nasıl biriyle evlenilmez hiç düşündünüz mü? Partnerinize aşık olsanız dahi karşınızdaki insanın kişilik özellikleri yanlış evlilikler yapmanıza neden olabilir. İşte uzak durmanız gerek 7 insan tipi.

1- Bencil ve Bağımlı İnsan Tipi

Evliliğin uzun yıllar boyunca mutlu bir şekilde devam edebilmesi için özveri ve şefkat unsurları devreye giriyor. Ancak bencil bir insan size bunları veremez. Bencil bir insanla evlendiğinizde bir süre ilişkiyi yürütebilirsiniz. Fakat sonra hep kendinizden eksildiğini fark eder ve tükenirsiniz. Sevgilinizin ilk başlarda sizsiz hiçbir şey yapmaması hoşunuza gidebilir. Hatta bu durum sevimli dahi gelebilir. Ancak zaman geçtikte bağımlı bir ilişki sizin için sorun haline gelecektir. Bağımlılık kavramı, aşktan çok daha farklıdır. Birisinin her daim size bağlı olduğunu, bireysel olarak kendini gerçekleştiremediğini düşünün. İlerleyen zamanlarda bunalmış hissetme ihtimaliniz oldukça yüksek.

2- Aşırı Narsistler

Narsist insanlar kendilerini fiziksel ve ruhsal açıdan çok fazla beğenirler. Sürekli kendilerini diğer insanlarla kıyaslar ve daima kendilerini üstün görürler. Öte yandan narsist kişiler ilgi ve onay beklentisi içindedirler. Bu durum ilişkileri büyük bir hüsranla sonlandırabilir. Çünkü narsist kişiler eşlerini daima duygusal anlamda istismar etme eğilimindedir.

3- Yargılayıcı İnsan Tipi

Doğası gereği yargılayıcı olan biri, eleştirel ve hatta düpedüz aşağılayıcı olabilir. Bu tip insanlar hayata sürekli olumsuz bakar ve her şeyi eleştirirler. Öyle ki yargılamalar sizin kişiliğinize saldırı boyutlarına dahi ulaşabilir. Kendi yaptıklarını yargılamayan ama sizin giyiminizden düşüncelerinize kadar her şeyi eleştiren bir insanla evlenmek ister miydiniz?

4- Kontrol Takıntısı Olan İnsan Tipi

Hepimiz hayatımızda olan şeylere müdahale ederiz. Daha mutlu olmak ya da huzurlu hissetmek için bazı aşamalarda kararlar verir ve onları uygularız. Ancak her şeyi tamamen kontrol edemeyiz. Bazı insanlar o kadar kontrol manyağıdır ki başkalarının hayatlarına müdahale ettiklerinin farkına varmazlar. Örneğin kontrol takıntısı olan biri telefonunuzu açmadığınız için sizi azarlayabilir. Böyle yaşamayı hak ediyor musunuz?

5- Evlenmekten Korkanlar

Sizinle bir ömür geçirmek istemeyen bir insanla evlenmek ister miydiniz? Eğer partneriniz size sürekli evlenmek istemediğini söylüyorsa, onu evlilik için ikna etmeniz çok zor. Tabi ki evlilik için kimse acele etmemeli. Ancak ilişkiniz yıllarca devam ettiği halde partneriniz hala sizinle evlilik konuşmuyorsa bu durum kötüye işarettir. Böyle bir insanla hayatınızı birleştirmeyi düşünmeyin. Bırakın gitsin, daha iyisine layık olduğunuzu unutmayın!

6- Sürekli Ayrılığı Dile Getiren İnsan Tipi

Bazı insanlar en küçük tartışmada dahi “bu ilişki bitti” diyerek terk etme yolunu seçiyor. Bu ayrılıkların birçoğu gerçek ayrılık olmuyor. Birkaç günün ardından sinirler yatışıyor ve çiftler tekrar bir araya geliyor. Ancak ayrılık konusu her tartışmada tekrar gündeme geliyor ve bu durum artık oyuncak haline geliyor. Ayrılık fazlasıyla ciddi bir olgudur. Nasıl olsa barışacağız diye düşündüğünüz her ayrılıkta ilişkiniz biraz daha değersizleşir. Sizden sürekli ayrılacağını söyleyen, sizi bu konuda tehdit eden bir kişiyle hayatınızı birleştirmeyi düşünmeyin. Değerli olduğunuzu unutmayın, hayatınızı birleştireceğiniz kişinin size değer verdiğinden emin olun.

eÇift’te kendinize en uygun adayı bulmak çok kolay. Hemen ücretsiz kayıt olun ve profilinizi oluşturun. “İdeal Çift Metodu” eşleştiğiniz üyeler arasından yüksek uyuma sahip kişi ile iletişime geçebilirsiniz. Aşk burada başlar!