Kalp Çarpıntısı

İlişki Bittiğinde Asla Yapmamanız Gerekenler


İlişkiler, her zaman mutlu sonlara ulaşmıyor. Ancak, doğru kişiyi bulmak ve onun değerini daha iyi anlamak için ayrılıklara da ihtiyaç var.

Ayrılığın, ilişki ve kişiye göre değişse de zor bir süreç olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu süreci daha kısa sürede geride bırakmak da kendinizi kontrol etmenize bağlı.

En sık yapılan hatalar, bu süreci karmaşıklaştırdığı gibi daha fazla zaman harcamanıza sebep oluyor.

Ayrılık dönemini en kısa zamanda atlatmanız için yapmamanız gerekenler:

Arkadaş olmaya çalışmak: Ayrılık sonrasında araya mesafe koyun. Bu zamana ve mesafeye iki tarafın da ihtiyacı var. Sizinle görüşmek ve arkadaş kalmak konusunda ısrar ediyorsa reddedin. Kalbinizin kırıldığını ve bunu atlatmanızın zaman alacağını unutmayın.

İletişimi sürdürmek: Tıpkı arkadaş olmaya çalışma gibi iletişimi sürdürmek de yapılmaması gerekenlerden. İlişkinin sebep olduğu alışkanlık sebebiyle onunla konuşma, günlük hayatınızdan anlar paylaşma isteği hissetmeniz çok normaldir. Ancak, ayrılığı kabullenmek ve yollarınıza ayrı olarak devam etmek için bu paylaşımları en aza indirgemeniz gerekir. Arkadaşlarınıza odaklanın ve alışkanlığınızı bu yönde değiştirmeye çalışın.

Yeniden biraraya gelmeye çalışmak:  Bazı durumlarda ayrılınca hissedilen boşluk çok büyük olur. Bu boşlukla başa çıkamayacağını düşünenler yeniden biraraya gelmek için çabalayabilir. Böyle zamanlarda kendinize hatırlamanız gereken, ayrılığınızın bir sebebi olduğudur. Biraraya gelseniz dahi, aynı sorunlar devam edecek ve yeniden ayrılık noktasına gelmeniz çok kısa sürecektir. Bunun geçici bir dönem olduğunu düşünerek sabırlı olmanızı tavsiye ederiz. Sonrasında çok daha mutlu olacaksınız.

İntikam planlamak: Kalbiniz kırılınca öfkeye kapılabilir ve intikam alma isteği duyabilirsiniz. Ancak, öfkeyle kalkan, zararla oturur. Sonradan pişman olacağınız bir şey yapma olasılığınız öfkeliyken çok daha yüksektir. Kendinizi haksız duruma düşürecek, kendinize saygınızı kaybettirecek hatalardan kaçının. Öfkeniz zamanla geçecek ve kapıldığınız düşüncelerin size yabancı geleceğini göreceksiniz.

Saç kestirmek, dövme yaptırmak: Özellikle kadınların sıkça yaptığı bir şey, mutsuz olunan dönemlerde değişiklik yapmaktır. Yeni kıyafet, ayakkabı alışverişi yapmak, saç kestirmek ve boyatmak en sık yapılan değişikliklerdendir. Ancak, duygusallığınız normalde yapmayacağınız şeyleri yapmanıza sebep olabilir. Bu sebepten, ayrılık sonrası dönemde radikal değişiklikler yapmayın. Özellikle de dövme gibi geri dönüşü olmayan kararlar sizi pişman edebilir.

Facebook profilini kontrol etmek: Ayrılsanız da aklınızdan çıkarmak ve ne yaptığını merak etmemek elde değil.  Ancak, beş dakikada bir Facebook sayfasına bakıp paylaşılanları incelemek size unutmanız ve onu aklınızdan çıkarmanız konusunda yardımcı olmayacaktır. En iyisi bilgisayar ve özellikle Facebook’tan mümkün olduğu kadar uzak durmak ve dışarıda, arkadaşlarınızla, ailenizle zaman geçirmek olacaktır.

İyiymişsiniz gibi davranmak: Ayrılık herkes için zordur. Üzülmek, bu dönemi atlatmakta zorlanmak saklanması gereken durumlar değildir. Üzüntünüzü, kızgınlığınızı ya da kırgınlığınızı yalnızca yaşayarak atlatabilirsiniz. Aksine, hiç etkilenmemiş gibi davranmak duygularınızı geçiştirmenize sebep olur ve gerçekten normale dönmenizi geciktirir.

Tüm bunlara ek olarak, ayrılığın ve ayrılığın getirdiği tüm üzüntü – öfke – kırgınlık gibi duyguların geçici olduğunu hatırlayın. Zamanla bambaşka bir bakış açısı kazanacaksınız.

eÇift – Aşk Burada Başlar.