Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlişkideki Tehlike Çanları : #3 Bencillik

   Zorlukları, mutlulukları, hüzünleri, heyecanları… Kısacası hayatı paylaşmak bir ilişkinin temelidir. Hayatınızda bir kişinin olmasını istemenizdeki en derin arzu da buradan gelmektedir. İnsan, paylaştıkça mutlu olabilen, hayatını tadını çıkarabilen bir varlıktır. Peki ya bu paylaşım ilişkinizde giderek azalmaya başlarsa ilişkinizin tehlikede olduğuna dair bir işaret midir? Cevabı malesef ‘’evet!’’ 

   Yapısal olarak her insanın bencil davranışlar sergilendiği gözlemlenebilir. Bu olağan bir durumdur. Sonuçta insan önce kendini sevebilmeli ki sonra bir başka insana karşı da  duyguları olabilmeli. Ama ilişkide yapılan bencil davranışlar için aynı iyi niyeti göstermek pekte olası değil. Bir kişinin kendi konforu ve zevklerine öncelik vermesi karşı taraf için oldukça negatif bir durum yaratacaktır. Mesela, sürekli sevdiği türde filmlere gitmek istemesi, kendisi arkadaşlarıyla geç saatlere kadar vakit geçirebiliyor iken size bu müsemmayı göstermemesi, özel günlerde ve bayramlarda sizin ailenizden önce kendi ailesini öne koyması gibi. 

   Bazı durumlarda karşılıklı anlayış önemlidir. Mutlu olması için sürekli ödün veren siz olursanız, sevdiğiniz kişi bu durumdan faydalanır ve bencilce davranmaya başlar. Bu durumun en kötü yanı ise sinsi bir şekilde ilerlemesi. Siz farkına varıncaya kadar bir de bakmışsınız ki yıllar geçmiş gitmiş. İlişkinizde her zaman kontrolü ortak paydada tutmaya özen gösterin. İbrenin size kayması durumunda sizde farkında olmadan bencilce kararlar alabilirsiniz. 

    Doğum günü, yıl dönümü gibi özel günlerde verilecek hediyelerin denk olması da ilişkinizdeki dengeyi sağlayacaktır. İlerleyen zamanda herhangi bir anlaşmazlıkta bir sinir anında bu ufak detay bile can acıtan bir cümlenin kaynağı olabilir. Uzun süreli ilişkilerde çiftlerin bazı sorunları çözmeden üstünü örtmesi sonrası için büyük problemler haline gelebiliyor. Yeri geldiğinde siz, yeri geldiğinde sevdiğiniz kişi hoşgörülü davranırsa negatif durumları daha az hasarla atlatabilirsiniz.

   Uzun bir ilişkinin sırrı denge ve hoşgörüden geçer. Bugüne kadar eÇift üzerinden tanışıp evlenen üyelerimizin uzun soluklu ve mutlu bir şekilde evliliklerinin sürdürmelerini bu iki denge unsuruna borçlular. 

Aşk ile kalın!