Afrodizyak Arkadaşlık Aşk Flört Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Dikkat!!! İlişkiniz Tek Taraflı Olabilir!

İkili ilişkilerin hemen hemen her evresi karmaşık. Çiftler birbirlerini çok sevse de ilişkiler zamanla yıpranabiliyor ve partnerlerden biri o ilişki için çaba harcamaktan vazgeçiyor. Bu durumda ise tüm duygusal yük diğer partnere biniyor. Bu tarz tek taraflı bir ilişkide ise tüm yük tek bir kişinin omuzlarında oluyor. Bu da sürekli stres ve kaygıyı beraberinde getiriyor. Stres ve kaygı ise kişinin hem duygusal hem de fiziksel sağlığına zarar veriyor.

Önemli olansa bu durumu fark edip, sizin için çaba göstermeyen bir ilişkiyi geride bırakmak. İç sesinizi duymazdan gelmeyin, o daima size uyarı işaretleri verir. İlişkinizde kendinizi mutsuz ve depresif hissediyorsanız, objektif olarak neler yaşadığınızı düşünmeye çalışın. Tek taraflı bir ilişkide sıkıştığınızı gösteren 10 işareti yazdık. Şunu da unutmayın ki eÇift her zaman sizin yanınızda. Ücretsiz üye olarak yeni bir aşka yelken açabilir, sizi hak eden birisiyle sonsuza kadar mutlu olabilirsiniz!

İletişimi siz başlatıyor ve ikiniz için planları daima siz yapıyorsanız

Mesaj göndermez veya onları aramazsanız, birkaç gün iletişim kurmadan geçirebilirsiniz. Çünkü onlar da sizi aramayacaktır. Öte yandan ikiniz için planları daima siz yapıyorsanız, görüşme talebi sizden geliyorsa durup bir düşünmenizde fayda var. Karşınızdaki kişi bu ilişkiyi gerçekten isteseydi çabalamaz mıydı? Tıpkı sizin yaptığınız gibi. Önemli olan kesinlikle kendi duygularınız ve mutluluğunuz ve ne olursa olsun sizi mutlu etmek için çaba gösteren, nasıl olduğunuzu merak edip sizi arayan birini hak ediyorsunuz.

Partnerinizi aslında tanımadığınızı hissediyorsanız

İşteki zor bir günün ardından bunu size anlatmıyor, sıkıntılarını sizinle paylaşmıyor ve tavsiye istemiyorlarsa onları tanımadığınızı düşünebilirsiniz. Böyle bir ilişkide sohbetler genellikle yüzeyseldir. Sıradan biriyle kurduğunuz iletişimden fazlasını kuramazsınız. Eğer böyleyse onun diğerlerinden farkı ne? Sizce siz onun için gerçekten özel biri misiniz ya da ilişkiniz özel mi?

Kendiniz olmaktan korkarsınız

Sık sık partnerinizle sorunlarınızı paylaşamayacağınızı düşünüyor musunuz? Onun yanındayken doğal davranamıyor ve bazı yanlarınızı göstermekten çekiniyor musunuz? Böyle bir durum ondan yeterli samimiyeti alamadığınızı ve bu nedenle de yeteri kadar kendiniz olamadığınızı gösteriyor. Eğer iki kişi arasında samimiyet olmazsa bir ilişki nasıl devam edebilir? Onunla sorunlarınızı bile konuşamıyor ve size destek olmayacağını biliyorsanız, böyle bir ilişki için gerçekten çaba göstermeye değer mi?

Partnerinizin ihtiyaçlarını kendi isteklerinizden önde tutuyorsanız

Beraber olduğunuzda, sadece onların istediklerini yapıyorsanız bu tek taraflı bir ilişkidir. Filmleri, restoranları onlar seçiyorlar ve ilgi alanlarınızı önemsemiyorlar. Bu tarz bir ilişkide zamanla onların kişiliğini benimsemeye ve kendinize, yapmak istedikleri şeyin size uygun olduğunu söylemeye başlıyorsunuz. Hayır, bu doğru değil. Bir kişi sizi gerçekten seviyorsa, hobilerinizi desteklemek ve hoşunuza giden şeyleri buna “uzlaşma” demeden yapmak ister. Normal olan budur.

Onun davranışları için yakınlarınıza bahane uydurmak zorunda kalıyorsanız
Arkadaşlarınızın veya ailenizin önünde partnerinizin davranışlarından sık sık kendinizi rahatsız hissediyor musunuz? Hiç “O, bugün kötü bir ruh halinde” ya da buna benzer bir cümleyle onun davranışlarını açıklamak zorunda kaldınız mı? Arkadaşlarının, ailenin ya da yakınlarının partneriniz hakkındaki düşünceleri son derece önemli. Çünkü onlar sizin göremediğiniz noktaları görür. Bu nedenle onların düşünceleri üzerine biraz odaklanmalı ve analiz etmelisiniz. Partneriniz sizi utandırıyorsa, size kaba ve saygısız davranıyorsa buna devam etmemelisiniz.

Sürekli duygusal olarak tükenmiş hissediyorsanız

İkiniz için planlar yapmak ve onları eğlendirmek gerçekten yorucu. Stresli olmanıza şaşırmalı. Hiçbir şey almadan çok şey veriyorsunuz. Kendiniz dışında kimseyi memnun etmek ve eğlendirmek zorunda değilsiniz. Yaptığınız planın değerini bilmiyor ve sizi üzmeye devam ediyorsa, sizi mutlu etmek için 5 dakika bile harcamayan bu kişiyle ilişkinizi gözden geçirmeniz gerekiyor. Sürekli stresli olmayı ve üzülmeyi hak etmiyorsunuz. Bu ruh halinden çıkıp hayatın tadına varmalısınız.

Haklı olsanız bile özür dileyen siz oluyorsanız
Sürekli olarak yeterince zeki, güzel/yakışıklı veya komik olup olmadığınızdan şüphe duymanıza neden olan biriyle birlikteyseniz, yanlış kişiyle birliktesiniz demektir. Partnerinizin sizden beklentilerini karşılamak zorunda kalmamalısınız, çünkü eğer hayal kırıklığına uğruyorlarsa bu onların sorunu. Sağlıklı bir ilişkide olması gereken, kendinizi özel ve güzel/yakışıklı hissetmek. Partneriniz size bunu hissettirebilmeli. Eğer hissettiremiyor ve bunun tam aksine özgüveninizi düşürüyorsa belki de onunla vedalaşmanın vakti gelmiştir.

Ona çok emek harcadığınız için ayrılmaya korkarsınız

Bu ilişkinin sizin için doğru olmadığını içinizde hissediyorsunuz ancak partnerinizden ayrılmak çünkü onlara çok fazla zaman ve çaba harcadınız. Şöyle düşünün, ne kadar uzun sürerse kendinizi o kadar çok kaybedersiniz. Onlarla geçirdiğiniz zamanı “kayıp” veya “boşa harcanmış” olarak düşünmeyin, bunu bir tecrübe olarak düşünün. Bir dahaki sefere değerinizi bilecek kişiyi bulacaksınız, çünkü artık en azından neyi istemediğinizi tam anlamıyla biliyorsunuz.

Kaynak