Afrodizyak Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Kalbe İyi Gelen İlginç Meditasyonlar Burada!

Kariyerinizdeki yükseliş mücadeleleri, özel yaşamınızda aile fertlerinin sorunları, sosyal çevrenizdeki arkadaşlarınızın sızlanmaları ve aşk hayatınızda sevgilinizin beklentileri derken oldukça yoruluyorsunuz değil mi? Merak etmeyin eÇift editörleri bu yardım çağrınızı cevapsız bırakmama konusunda kararlı. Hayatın bütün bu stresinden bir an olsun kaçmanızı sağlayacak bazı önerilerimiz olacak. Bazı klasik önerilerin yanında değişik gelebilecek meditasyon seçenekleri de sunacağız. Gevşemeye hazır mısınız?

Klasik Meditasyon!

İlk olarak en klasik yöntem ile başlayalım. İster evinde ister ofis ortamında olsun fark etmez kendini bunalmış hissettiğin anda işi gücü bırakıyorsun. Sert bir zemine ister bağdaş kurarak ister bacaklarını uzatarak oturuyorsun. Gözlerin tamamen kapalı ve sana huzur verecek bir müzik açıyorsun. Bu illa meditasyon müziği olmak zorunda değil. Metal veya hardrock bir parça bile olabilir. Burada odak noktamız kendini dış etmenlerden tamamen izole edip iç huzurunu bulman. Seçtiğim müziğe göre kendini bir sahnede hayal edebilirsin. Sevdiğin müzik grubuyla düet yaptığını ve kalabalığın sana aşık olduğunu gözlerinin önüne getir. Daha yavaş ve dingin bir müzik seçtiysen sevdiğin bir yazar ile doğanın içinde satranç oynadığını ve hayata dair görüşlerini paylaştığını hayal edebilirsin. İstersen hayranı olduğun oyuncu ile Alp dağlarında keçi kovalayabilirsin. Yapman gereken tek şey kendini gerçeklikten olabildiğince uzaklaştırmak. Bu meditasyonu düzenli olarak yapmalısın. Bir süre sonra göreceksin ki iç huzurunu daha kolay yakalar hale gelmişsin.

Yemek Sanatı!

Yemek yapmak ile alakan olmayabilir. Hemen bu seçeneği pas geçme! Mutfakta zaman geçirmek gerçek anlamda bir rahatlama seansı gibidir. Usta bir aşçı olmana gerek yok. Belki bıçaklarla ve ateşle aran kötü olabilir. Onları kullanmadan da mutfakta harikalar yaratabilirsin. Sosyal medyada değişik yemek tarifleri veren bir sürü harika içerik üreticisi mevcut. Klasik yoldan gitmek istersen yemek kitapları da harika yol gösterileri de olabilir. Bizim tavsiyemiz ise herhangi bir restoranda yediğin ve tadını beğendiğin bir yemeği yapma gayretini göstermen. O tadı ve dokuyu tutturman zor olabilir ama bunun için uğraşacak olman bile seni hayatın gerçekliğinden alıp götürecektir. Fesleğeni önce mi koyuyorduk yoksa domatesler ile birlikte mi? Tuzlu peyniri eklerken biraz su bekletse miydim? Hangi baharat kimyondu? Tarçının kokusunu biliyorum ama neye benziyordu? Bu gibi sorularla kafan o kadar çok meşgul olacak ki mutfakta işin bittiğinde başka bir dünyada gelmiş gibi olacaksın. Günün sonunda paket servise başvurman gerekse bile mutfağa gir ve denemekten korkma. Farklı alanlarda kendini bulma çaban seni inanılmaz rahatlatacaktır.

Uzun Soluklu Diziler!

Dizi izleme alışkanlığın var mı? Eğer evet ise bu öneriyi pas geçebilirsin alışık olduğun bir konuda zaten usta sayılırsın. Bu meditasyon seçeneğinde sana yeni dünyalar sunamayız. En iyisi makarna ne kadar haşlanmış sen onu kontrol et! Cevabı hayır olanlar ile yolumuza devam edelim. Film veya dizi seyretme konusunda acemi olanlar için mükemmel bir gerçeklikten uzaklaşma yöntemi olduğunu söyleyebiliriz. Özellikle bir çok bölümü bulunan dizileri seyretmek büyük keyif olacaktır. İster yerli ister yabancı bir çok alternatif mevcut. Mesela, Youtube üzerinden bir çok eski diziye ulaşım sağlayabilirsiniz. Bizimkiler, İkinci Bahar, Çemberime Gül Oya, Bir İstanbul Masalı, 7 Numara, Kaygısızlar, İşler Güçler, Leyla ile Mecnun, Avrupa Yakası gibi. Yabancı dizilerde de; How I Met Your Mother, Friends, Lost, Prison Break, Parks and Recreation, Community, Breaking Bad, Modern Family, 30 Rock gibi önerileri de bulunabiliriz. Her akşam bir veya iki bölüm izlemek sende alışkanlık yaratacaktır ve akşamları farklı bir dünyaya yelken açma fırsatın olacak. Ama uyaralım dizi izlerken atıştırmalık konusunda fazla abartıya kaçma sonra kilo alırsan suçlusu biz değiliz!

Plansız Geziler!

Spontane bir yaşam tarzın yoksa bu seçenek sana pekte sıcak gelmeyebilir. Ama pas geçmek yok. Biraz konfor alanının dışına çıkmak sana iyi gelecektir. Hafta sonu evde pinekleyen hemen bir tane sırt çantasını ediniyorsunuz. İçine yolculukta lazım olabilecek minimum eşyayı koymanız gerekiyor. Yedek bir çift tişört, çorap, iç çamaşırı ve pantolon yeter. Moda şovuna gidecek gibi bütün dolabı yanınıza almanıza gerek yok. Çanta hazır ise bir harita açın veya bir gezi rehberi edinin. Rastgele bir sayfa açın ve bir an önce yola çıkın. Mesafenin ne kadar uzak olduğuna asla bakmayın. Özel aracı olanlar şoförlüğüne güveniyorlarsa otobüs tercih etmeden yola koyulabilir. Amaç tek başınıza bir maceraya atılmanız. Otel rezervasyonu olmadan plansız şekilde yola çıkmanız şart. Turlara veya arkadaş eklentilerine ihtiyacınız yok. Kendinizle baş başa kalıp rahatlamak için bu aktiviteyi gerçekleştiriyorsunuz. Yanınıza bir kamera almayı da ihmal etmeyin. Yaptığınız çılgınlıkların görsellerini paylaşırken insanların ağzını bir karış açık bırakmanıza yardımı dokunacaktır.

Hayvan Barınakları!

Evcil hayvan sahiplenmek büyük sorumluluk gerektirir. Belki böyle bir dostun bakımına ayıracak vaktin olmayabilir. Sahiplenip sonra sokağa atanların aksine hayvan sevgini gösterebilmen için barınaklara gidip orada gönüllü olarak çalışabilirsin. Sahiplenip bütün masraflarını karşılayabilir senin adına bakmaları için bağışlarda bulunabilirsin. Hayvanların o coşkusu bütün dertlerini unutturacaktır. Onlara geçireceğin zaman o kadar iyi gelecek ki yeniden doğmuş hissedeceksin. Başka canlılar ile etkileşimde olmak kendi farkındalığını arttıracaktır. Hayata olan bakış açın zenginleşecek, yenilerini kazanacaksın. İyilik yapmış olmanın verdiği dayanılmaz hafiflikten bahsetmiyoruz bile. Bir hayat kurtarmak, bir cana umut vermek kadar güzeli var mı?