Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Güncel

Kendinizi Mutlu Hissetme Rehberi!

Mutsuzluğun olumsuz etkilerini güzel bir yazıda sizler için derlemiştik. Sıra geldi bu mutsuzluk durumundan kurtulmak için yapılacaklar listesini oluşturmaya. Bu listedeki her madde eÇift editörlerimizin bizzat uyguladıkları aktivite, felsefe ve yaşam tarzlarıdır. Umarız size de güzel katkılar ve değişimler için fikir kaynağı olur. Bu arada listede yeni bir aşka yelken açma konusunda bir madde hazırlamadık zira aşk zaten bizim başlıca mutluluk kaynağımız. Aşk dışında neler yapabileceğiniz konusunda bir rehber olması için uğraştık. Hazırsanız başlıyoruz!

Kitap Okuma Alışkanlığı!

Mutlu olmak için yeni bir aşka yelken açma konusunda hazır hissetmiyor olabilirsiniz. Yeni bir insan ile tanışmak şurada dursun mevcut arkadaşlarınız ile bile görüşmek istemeyebilirsiniz. Bu durumda sizi mutlu edecek ilk tavsiyemiz kitap okuma alışkanlığı edinmeniz olacaktır. Eğer zaten düzenli okuyorsanız bu harika! Yeni yazarlar ve yeni türler denemek size iyi gelecektir. Kitap okuma konusunda zaman, mekan gibi sorunların arkasına sığınıyorsanız lütfen bundan vazgeçin.

Kitap boş zamanlarda okunmaz. Aksine kitap okumak için zaman yaratılmalıdır. Nasıl yemek yemek için, uyumak için zaman yaratıyorsak kitap okumak içinde aynısını yapmalıyız. Bir ihtiyaç olduğunu benimseyebilirseniz çok daha mutlu olacağınızı garanti ederiz. Kitaplar her zaman yeni ufuklar açar, objektif olarak olayları değerlendirmenize olanak sağlar, empati yeteneğiniz güçlenir. Her yeni paragrafta sizin için gizlenmiş bir mutluluk mesajı bulacağınızdan şüpheniz olmasın.

Hemen Kimseye Bağlanmayın!

Ücretsiz şekilde profilinizi oluşturdunuz ve eÇift‘ten harika birisi ile arkadaşlık etmeye başladınız diyelim. Hemen bağlanmayın! Önce ciddi arkadaşlık evresinde onu iyice tanıyın. Hayata dair görüşlerinizi paylaşın. Kendini tanıtması için ona alan ve zaman tanıyın. Olası bir fikir ayrılığında yolları ayırmanız gerekirse bu sizin için daha kolay olacaktır. Ayrıca yaşamdaki yerinizi belirler iken bunu herhangi birisi ile tanımlamayın. Bilmem kimin sevgilisi değil de bir birey olarak duruşunuz olduğunu kendinize sürekli hatırlatın. İnsanlar gelir gider geriye tek kalan ise kendiniz olacaksınız.

Ön Yargılar Sandığa!

İnsanlara ve hayattaki herhangi bir şeye karşı ön yargınız varsa bir an önce bunlardan kurtulmanız gerekiyor. Ön yargılar sizi kendi içinize tutsak edecektir. Mutlu olmak için ezbere yaşamayın. Farklı hobileri ve aktiviteleri denemekten korkmayın. Nasılsa beceremem, nasılsa zevk alamam gibi düşünceleri terk etmeniz gerekiyor. Görünüşü iğrenç bile olsa sümüklü böcek yemeyi denemelisiniz. Korkutucu olsa da paraşütlü atlama deneyimini yaşamalısınız. Hayat kenarda oturup izlemek sizi mutsuzluğa itecektir. İçine girin ve iliklerinize kadar yaşayın!

Carpe Diem!

Anı yaşayın! Bir arkadaşınız hadi tatile gidelim diyorsa bunu ikinci defa düşünmeden gerçekleştirin. Saç şeklinizden mi sıkıldınız? Derhal bir kuaföre gidin. Karakterinize ters gelen ne varsa deneyin ve yaşayarak öğrenin. Yürüdüğünüz sokakta müzik yapan insanlar var ise kendiniz ritme bırakın. Yağmur yağıyorsa şemsiye almadan yürüyüşe çıkın. Yarını düşünmeden, korkmadan adımlar atın!

Başkalarını Mutlu Etmeye Çalışın!

İster çevrenizden ister çalışma hayatınızda ister hiç tanımadığınız bir insanı mutlu etmeye çalışın. İş arkadaşınıza kahvaltı ısmarlayın, bankta yalnız oturan birine kahve alın, yakın arkadaşınızı tatile götürün. Liste uzar gider. Birilerini mutlu edebilirseniz kendinizde inanılmaz mutlu hissedeceksiniz.