Afrodizyak eÇift Flört Güncel Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlişki Yaşarken Nasıl Birine Dönüşüyorsun?

Sağlıklı bir ilişkide tarafların birbirlerine olan desteği büyük önem taşımaktadır. Hayatı uzun bir maratona benzetebiliriz. Kimi zaman zor günler geçiririz, kimi zaman ise görece daha mutlu oluruz. Her ne olursa olsun sevdiğiniz kişinin desteği aşırı önemlidir. Birbirine bağlı olan çiftlerin evlilik konusunda da atacağı adımlar geleceğe yönelik pozitif bir gelişme olarak sayılabilir. Fakat bir konuda dikkat etmek gerekiyor! İlişkide çiftlerin bağlılık olarak adlandırdıkları etkileşim temelde farklı bir şeye dönüşebilir. İlişkilerin kabusu; bağımlılık! Bir ilişkiyi negatif yöne sürükleyecek yegane etkileşim türüdür. Peki nedir bu bağımlılık? İlişkinizde sizi nasıl negatif anlamda etkileyebilir? Bütün bu soruların cevaplarını öğrenmeye hazırsanız başlıyoruz!

Bağımlı Biri Miyim?

İlişkinizde sürekli onay alma ihtiyacı hissediyorsanız, yanınızda olmadığı kısa anlarda bile onu özlüyorsanız, gittiğiniz her yere onu da sürüklemek istiyorsanız, ilişkiyi bir yarış gibi görüp ona göre hareket ediyorsanız ve onun görüşlerine göre hayatınızı şekillendiriyorsanız bağımlı birisiniz demektir. Hayatınızı bir insanın söylediklerine veya düşündüklerine göre yaşayamazsınız. Her şeyden önce siz bir bireysiniz. Sizi tanımlarken sevdiğiniz kişinin rolü büyük olmamalı.

Çok sevmek ile bağımlı olmak arasında çok fark görünmeyebilir ama temelinde aynı şeylerdir. Aşık olup bütün bir hayatı bir kişiyle geçirme düşüncesi muazzam ve özeldir. Fakat hayatın her anında da birlikte olmamalısınız. Sağlıklı bir ilişkinin püf noktalarını daha önceki yazımızda belirtmiştik. Birbirinize özel alanlar bırakmanız ilişkinin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır.

Bağımlı Olmanın İlişkiye Verdiği Görünmez Zararlar!

Kişisel alanlar ve yalnız geçirilecek zaman çiftlerin kendilerini tazelemelerinde, ilişkinin nasıl gittiğine dair yapacaklar öz eleştirilerinde etkili olacaktır. Uzun süredir birlikte olan çiftlerin ortak karar alma dürtüsü benliklerine aşırı nüfuz edebilir. Hal böyle olunca da bazen kişisel kararlar alırken de partnerinize sorma ihtiyacı hissedebilir, daha da kötüsü onun fikri olmadan karar alamaz hale gelirsiniz.

Örneğin, arkadaşlarınız ile çıkacağınız akşam yemeği. Sağlıklı bir ilişkide sevdiğiniz kişiye önceden haber verip planınızı paylaşırsınız. Bağımlı bir ilişkide ise izin istemek gibi bir hataya düşülür. ”Arkadaşlarımla çıkmama izin verir misin?” veya ” Akşam yemeğe çıksam sence nasıl olur?” Türünden sorular soruluyorsa bağımlı bir ilişkidesiniz demektir.

Bağımlı Olmanın Kişisel Zararları!

Özgüven problemleri baş gösterebilir. Hür iradeniz ile karar alamayabilirsiniz. Çünkü bir başkasının onayı olmadan bir adım atmak size suçluluk hissettirir. Sevdiğiniz kişiden önce bir hayatınız yokmuş, hiç yaşamamış gibi bir psikoloji içine girebilirsiniz.

En kötüsü de aile ve dostlarınıza ayırdığınız zamanı minimuma indirmek. Onsuz yapılacak aktivitelerden keyif alamamak ve yanınızda olmadığı anlarda güvensiz hissetmek. Bütün bu sorunların üstesinden gelmek için bağımlı olmaktan kurtulmalısınız. Bağlılık hissetmeniz en doğal duygudur ama bu bağımlılık halini alırsa işte o zaman tehlike çanları sizin için çalmaya başlamıştır.

Bağımlılığa Düşmeden Bağlı Hissetmek!

Aşk ile kendinizi bir insana adamanız harika. Hayatta atılacak adımları ortak kararlar vererek plan oluşturmak muhteşem. Evlilik, çocuk sahibi olmak her çiftin en büyük arzuları. İlişkide bunları gerçekleştirirken kişisel karar almayı asla ihmal etmeyin. Beğendiğiniz bir kazağı edinmek için partnerinizin onayına ihtiyacınız yok. Kariyer anlamında da atacağınız adımlarda anca destek olmasına izin vermelisiniz. Sizin adınıza karar alamaz sadece öneride bulunabilir.

Kararsız kalınan bazı anlar olabilir. İkinci bir görüş olarak fikrini sorabilirsiniz ancak günün sonunda hangi seçenek sizin için pozitif olacaksa onu seçme cesaretini göstermeniz gerekmektedir. Bağlılığı bağımlılığa dönüştürmeden sağlıklı bir ilişki yaşamak sizin elinizde. Bazı insanlar birinin ona bağımlı hale gelmesinden hoşnut olabilir. Ama siz sakın kendinizi bu duruma düşürmeyin. Bir birey olarak özgürce adımlar atmanızı her zaman destekliyoruz.