Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Sağlıklı İletişim İçin Yapılması Gerekenler?

Kelime ; Sözlü ve yazılı iletişimde duygu, düşüncelerimizi karşı tarafa iletmemizde en önemli araçtır. Sadece doğru kelimeleri seçmek yeterli değildir. Aynı zamanda jest ve mimiklerimize, sesimizin tonuna, vurgularımıza da dikkat etmeliyiz. Uzun ömürlü bir ilişki için nasıl daha sağlıklı iletişim kurabileceğinize dair yazımızı okuduktan sonra eminiz yaptığınız yanlışları fark edecek ve onları düzelteceksiniz.

Dokunmaktan korkmayın!

İletişim halinde iken aranızda fazla mesafe olmaması iyi olacaktır. Zira iletişim sırasında yeri geldiğinde ona dokunmanız gerekebilir. Mutlu bir anıyı paylaştığında sarılmanız, hüzünlü bir olayda koluna dokunmanız gerekebilir. Temas halinde olmak duygularını aktarırken size yardımcı olacaktır. Müsait olan her an da sevdiğiniz kişiye sarılarak onun sizin hayatınızdaki yeri ve öneminin altını bir kez daha çizebilirsiniz.

El bakımınızı yaptırmış mıydınız?

Sohbet sırasında ellerinizin nerede durduğu oldukça önemli. Beden dili ile ilgili yazımıza linkten ulaşabilirsiniz. Elleriniz açık bir konumda durursa onun fikirlerini dinlediğinizi ve bütün iyi niyetinizle karşısında oturduğunuzu beden diliyle ona anlatmış olacaksınız. Özellikle söz sizde ise elleriniz ile anlatımınızı destekleyebilirsiniz. Elleri cebinde veya başka şekilde gizleyen birisi güvenilmez ve sırrı olduğuna dair şüphe uyandırabilir. İlişkide önemli olan açık ve net şekilde iletişim halinde olmaktır. O yüzden el bakımınıza gereken özeni göstermenizi salık veririz.

Soru sormaktan çekinmeyin!

Sevdiğiniz kişi size bir derdini veya sırrını anlatıyor diyelim. Empati kurmanız gereken bir olay ise anlamanıza yardımcı olması adına sorular sormayı ihmal etmeyin. Onu anlamaya çalışın. Soruları sorar iken ”Neden bunu yaptın?” Şeklinde sert değil, ”Bunu yapmana ne sebep oldu?” Gibi daha yumuşatıcı cümle seçerseniz, kendisini size daha rahat açacaktır. Olası bir sorunu da böylelikle birlikte çözüme kavuşturmuş olacaksınız.

Haklı iken kendinize hakim olmayı bilmelisiniz!

Varsayalım size karşı bir hata yaptı ve siz bu olayda sonuna kadar haklısınız. Size karşı mahcup, üzgün ve affetmenizi bekliyor. Bütün ipler sizin elinizde. Burada yapmanız gereken hatasını yüzüne vurmak değil. Önce konuya dair kendi içinizde bir mutabakata varmanız gerekiyor. Sakinleştiğiniz zaman konuya dair düşüncelerinizi ve size hissettirdiklerini paylaşmanız en sağlıklısı olacaktır. Tansiyon yüksek iken yaralayıcı sözler kullanmanız olasıdır. Aynı durum tam tersi olursa da önce herkes köşesine çekilip olayı kendi içinde tartmalıdır. Hatalı siz iseniz onun iletişim kurmasını beklemeli ısrarcı olmamalısınız.

Ortak paydalarda sade bir dil ile buluşun!

İlişkilerde ortak paydaların olması oldukça önemli. Birlikte yapmaktan hoşlandığınız aktiviteler olması ilişkinin geleceği açısından altın değerindedir. Olmaması da geleceğe dair ışık olmaması anlamına gelmez. Farklı zevkleriniz olsa bile bunları birbirinizle paylaşırken sade bir dil kullanmayı tercih edin. Anlatımlarda bilinmeyen terimler yerine tanımlayıcı ifadeler kullanın veya o terimi önce açıklayın sonra iletişimde kullanmaya başlayın. Hem ilgisini kaybetmezsiniz hem de ileride sizinle aynı ilgi alanını paylaşmasında istekli hale getirmiş olursunuz.

Dış etmenlere gözünüzü kapatın!

Asla ama asla iletişim halinde iken telefon veya bir başka dış etmenin dikkatinizi dağıtmasına izin vermeyin. Bu sürekli yapılan bir hatadır. Özellikle en can alıcı noktada telefon birden çalar ve gözünüzün ucunun bile değmesi karşınızdaki kişinin negatif etkilenmesine neden olur. İzin isteyip kontrol edebilirsiniz. Acelesi yok ise sonrasında dönül yapmanız en sağlıklısı olacaktır. Sadece telefon da değil mesela başka birinin giydiği herhangi bir kıyafet, sokaktan geçen kedi, o an da yoldan geçen bir araba… Bütün ilginizi karşınızdaki kişiye vermelisiniz. Ne olursa olsun onu dinlediğinizi bilmesini hem gözlerinizle, beden dilinizle, onaylayan mimiklerinizle göstermelisiniz.