Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı Yaşam

İlk Buluşmada Kişilik Rehberi : Beden Dili

   

  İlk yazımızda yeme  alışkanlıkları üzerinde durmuştuk. Eğer ip uçlarımız işinize yaradıysa hızımızı kesmeden devam edelim. Bu sefer ilk randevuda kişinin beden dili kullanımı hususunda nelere dikkat etmeniz gerektiğini inceleyeceğiz. Her ne kadar www.ecift.com editörlerimiz sitedeki profiller konusunda ince eleyip sık dokusalar da, gerçek hayatta o kişinin karakterini anlamanız için bu makalemiz işinize çok yarayacak. 

   1. El ve Kol Hareketleri

   Burada dikkat etmeniz gereken iki durum mevcut. Birincisi siz konuşurken takındığı tutum, ikincisi ise kendisi konuşurken sergilediği yöntemler. 

   Sizi dinlerken kollarını kavuşturmuş ise, bu aslında sizinle olan iletişiminde çokta dinleme taraftarı olmadığını, iletişime kapalı olduğunun göstergesidir. Ellerini göğsünde kavuşturuyor ise yine aynı anlama gelmektedir. Göğsünde olması duygusal anlamda bir set çektiğini, o kalbe girmek için bayağı uğraşmanız gerektiğinin mesajını size iletmektedir. 

       Anlattığınız bir konuda ellerini çatı şeklinde yaparak sizi dinliyorsa o konuda özgüveni olduğunu ve size ileteceği bir çok bilgisi olduğunun göstergesidir. Sizi dinlerken eğer masada bulunan objeler ile oynuyorsa bu pekte keyif almadığının işaretidir. Sürekli kolunu dayamak için bir nesne arıyorsa size karşı ilgisini kaybetmeye başlamış demektir. Konuyu değiştirip onun ilgisini çekebilecek başka bir konuya geçebilirsiniz.

       Karşınızdaki kişi konuşurken belirli objelerle oynuyor ise bu anlattıklarında bazı detayları gizlediğini, aranıza hafif mesafe koymaya çalıştığının göstergesidir. Ellerini açık bir şekilde kullanan birisine güvenebilirsiniz. El jestlerini fazla kullanan, tariflerinde mimikleriyle birlikte anlatım yapıyorsa bu sizi ikna etme çabasındadır. Yüz yüze iletişimde el hareketleri anlatımımıza destek veren en büyük yardımcılardır. 

   Elleri kenetli bir şekilde konuşuyor ise gergin olduğunun göstergesidir. Onun bu gerginliği konusunda hafif tebessümler ve onayladığınızı gösteren hafif baş hareketleri ile rahatlamasını sağlarsanız kendisini anlatırken daha net olacaktır. Sizin ilgi ve alakanız onun size ısınmasını  daha da kolaylaştıracaktır.

2. Göz Hareketleri!

      Yüz yüze iletişimin en can alıcı kısmı bakışlardır. En ufak bir bakışta karşınızdaki kişiyi kendinize aşık edebilir veya tam tersi uzaklaştırabilirsiniz. Bu hususta dikkatli olmanızda fayda var.

      Gözleri olduğundan daha kapalı bir hal alıyor ise ilgisini kaybetmeye başlamış demektir. Açılıyor ise size karşı ilgisinin arttığının göstergesidir. Gözlerini kısarak bakması, anlattığınız durumu anlamakta güçlük çektiğinin işaretidir. 

      Konuşurken eğer başka tarafa bakıyorsa ve sürekli gözlerini kaçırıyorsa bu güvenilmez biri olduğunun mesajıdır. Böyle birisi size her türlü yalanı kolaylıkla söyleyebilir. Göz temasını hiç kesmeden direkt gözlerinize odaklaması ise en güzel işarettir. Size o parıltı ile bakan gözlerdeki umudu görebiliyorsanız ikinci randevu için ne giymeniz gerektiği konusunda düşünmeye başlayabilirsiniz. Yandan bakışlar kullanıyorsa bu size cazibesini gösterme çabasıdır. 

3. Duruş ve Oturuş Biçimleri!

      Karşınızdaki eğer yerine tam kurulmuş ise güzel haber demektir. Kendine güvenen, sizinle iletişim için can atan biri olduğunu gösterir. Uca oturan birisi ise her an bir bahane bulup gitmeyi kollayan, özgüven sorunları olan biridir. 

   Herhangi bir konuda sorularınızı cevaplar iken yerinde fazla duramıyor, sürekli hafif kıpırdanıyor ise ilk uyarı demektir. Dikkat edin eğer bacakları oturduğu sandalyeye dolanmışsa bu çaresiz hissettiğinin göstergesidir ve size kolayca yalan söyleyebilir. 

      Sizi dinlerken eliyle çenesine destek yapıyor ise bu artık sıkıldığını ve iletişimi sonlandırmak istediğini gösterir. Bu biçimde her ne kadar canlı ve dinleyen bakışlar atsa bile siz yavaştan toplanmaya başlayın. 

      Bacak bacak üstüne atması rahatlığını gösterir. Daha özgüvenli ve üstün bir şekilde iletişimin sürdürülebileceğini anlatmak istemektedir. Bu oturuş tarzı tuzak gibidir. Çünkü bir anda beklemediği bir soru veya tepki ile o an hazırlıksız yakalamak mümkün.

Bir anda toparlanması fazladan düşünmesi gerektiğini ve net bir cevabı olmadığına işarettir. Daha fazla gömülmesi ise size bir meydan okumadır.