Aşk Evlilik

Mutluluğun anahtarı: Aşk ve Evlilikte Tercihleri Belirlemek

 

Dünya her geçen gün daha hızlı gelişip değişirken kadın ve erkeğin de toplumdaki konumları değişiyor. Bu değişim kaçınılmaz. Bu değişime bağlı olarak aile, sevgililik, arkadaşlık ve hatta iş yaşamındaki sınırlar bile yeniden çiziliyor. Peki, siz bu değişimin neresindesiniz? Değişime dur diyenlerden misiniz yoksa zamanın ruhuna karşı çıkmayanlardan mı? Gelin bu değişim üzerine biraz konuşalım.

Bu değişimi beğenir ya da beğenmezsiniz bu sizin tercihinize kalmıştır ancak 21. Yüzyıl’da ataerkil toplum yapısı hızla çözülüyor. Cinsiyet eşitliğine dayanan bir düzen her geçen gün dünyadaki toplumlar tarafından benimseniyor ve toplumun normları ve kültürleri de buna göre şekilleniyor. Kadınlar gerek iş yaşamında gerekse kamusal alanda çok daha ön plana çıkıyor. Ev işleri, çocuğun bakımı ya da eğitimini sadece kadına yükleyen evlilik de, erkeğin baskın olduğu sevgililik ilişkileri de bu değişimden etkileniyor. Bu değişimin rüzgarına kapılmak istemeyip var olanı devam ettirmek isteyenlerle, yeniliğe kucak açanlar arasında da elbet çatışmalar yaşanıyor. Bazen bu rollerin çatışmasından ilişkinin sonlanmasına kadar varan gelişmeler yaşanıyor. Ancak yine de en güzel sonuçlar tez ve antitezin çatışmasından çıkmaz mı?

Toplumun geri kalan kısmı öyle istiyor diye siz de hep isteklerinizden ve tercihlerinizden vazgeçmek durumunda mısınız? Elbette hayır. Siz daha geleneksel kadın erkek rollerinin olduğu bir evlilik ya da bunun tam tersini istiyor olabilirsiniz.  Dini inançlarınızın birbirine uyması, kültürel yapınızın uyuşması sizin için her şeyden önemli olabilir mesela. Ya da eğitim seviyelerinizin benzer olmasının çocuklarınızı yetiştirmedeki en önemli unsur olduğuna dair kuvvetli bir inanç besliyor olabilirsiniz.

İşte tam bu çatışmanın arasında bireyin isteklerine ve tercihlerine saygı duyan bir düzen nasıl mümkündür diye düşünürken çözümün seçme özgürlüğünde olduğu sonucuna vardık. eÇift’te “Arama Kriterleri” bölümü ve kişilik analiz testi tam da bu sorunun çözümüne hizmet ediyor. Nasıl bir eş, sevgili ya da ilişki istediğinizi en iyi siz biliyorsunuz. Bu yüzden kişiliğinize en uygun üyeler size testi çözdükten sonra sunulurken, arama kriterleri bölümünde ise tercihlerinizi belirlemek size kalmıştır. Yaş, cinsiyet, medeni durum ve hatta dini inanca kadar nasıl bir kişi istediğinizi belirleyebilir ve diğer üyelerle iletişime geçebilirsiniz.

Haydi daha fazla vakit kaybetmeden ve bir yeni yıla daha yalnız girmeden mutluluğun anahtarını www.eCift.com ‘da bulun. Çünkü aşk burada başlar!