Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel Yaşam

14 Şubat Sevgililer Günü Tarihçesi!

14 Şubat Sevgililer Günü nihayet geldi. Sevgilisi olanların bin bir hevesle beklediği bu gün, maalesef yalnız insanlar için o kadar da heyecan verici değil. eÇift‘i kullanarak hayatının aşkını bulan binlerce üyemizin mutluluğuna sizlerde ortak olmak isterseniz hala vaktiniz var. Sevgililer Günü’nün güzel enerjisi ile sizde artık yalnız olmaktan kurtulabilirsiniz. Sevgililer Günü, çok uzun zamandan beri kutlanıyor. Bazılarına göre “kapitalist sistemin bir oyunu” olsa da, bazılarına göre sevgiyi göstermek için en özel gün. Peki hiç Sevgililer Günü’nün nereden geldiğini ve ne zamandır kutlandığını merak ettiniz mi? Cevabınız evetse sizi içeriğimize alalım. Sevgililer Günü’nün tarihçesi ve nereden geldiğini sizler için yazdık. Keyifli okumalar!

İlk rivayete göre; Sevgililer Günü’nün kökeni Roma dönemine kadar dayanıyor. 270 yılında Roma İmparatoru II. Claudius işe yaramadığını gerekçe göstererek evliliği yasaklar. Bunun ardından ise yasağa uymayan Interamma piskoposu Valentin iki genci evlendirme suçuyla yakalanır ve 24 Şubat 270’te idam edilir. Bir söylentiye göre ise Valentin, hapiste idam cezasını beklerken gardiyanlardan birinin görme engelli kızına aşık olur ve bir mucizeyle kızın gözlerini açar. Ardından ise bu mucize için kıza 14 Şubat’ta “Valentin’inden” yazılı bir mektup bırakarak hapisten kaçar.

Sevgililer Günü hakkındaki ikinci bir hikaye de şu şekilde; 496 yılına gelindiğinde Papa Gelasius Roma’da kutlanmakta olan Lupercus Festivali’ni yasaklar. Bir pagan festivali olan Lupercus’ta kadınlar ve erkekler kura ile eşleşir. Festivalde, kutlamaların parçası olarak erkekler bir kutunun içine atılmış kağıtlardan kızların ismini çekiyordu. Festival boyunca bu eşleşmede bir araya gelen çiftler sevgili oluyor, hatta belki de evleniyordu. Daha sonra ise bu festival Aziz Valentine adına bir kutlama gününe dönüştü. İlk resmi Aziz Valentine günü Papa Gelasius tarafından 400’lü yılların sonunda 14 Şubat’ta ilan edildi ve ismini o zamanın şehitlerinin birinden alıyordu. Ancak hangi şehit olduğu konusunda net bilgiler yok.


En yaygın açıklama Aziz Valentine’in Roma’da bir rahip olduğu ve 3. yüzyılda öldürüldüğü yönünde. Ancak bu tarihte yaşadığı bilinen en az iki başka Aziz Valentine daha var. Biri Roma yakınlarında bugün Terni olarak anılan kentten bir papaz, diğeri ise Kuzey Afrikalı bir şehit. Aziz Valentine’lar hakkında bundan başka bir şey bilinmiyor ve Roma’daki rahip bu üçü arasından en fazla kabul edilen oluyor. Romalı gençler Aziz Valentine’e adanan 14 Şubat gününde sevdikleri, beğendikleri kızlara kart gönderme geleneğini yarattılar.

1797’ye gelindiğinde ise İngiltere’de gençlerin Valentin Günü’nde kullanmaları için hazır aşk kartları piyasaya çıktı. 1870’te 25 bin kart gönderilir olmuştu. 1880’lerde ise Chicago da on binlerce kart ahlaka aykırı bulunduğu için posta yetkilileri tarafından “iletilemez” bulunmuştu.


Sevgililer Günü’nün Türkiye’de popülerleşme süreci ise 2000’li yılların başında gerçekleşti. 90’lı yıllarda bu gün yalnızca belirli bir kesim tarafından kutlanıyordu. 90’lı yıllarda gazetelere verilen küçük ilanlarla kamuoyunun haberdar olabildiği Sevgililer Günü, 2000’li yıllarda ise parti liderlerinin halkın Sevgililer Günü’nü kutlamalarıyla, magazin programlarıyla ve diğer şeylerle popülerleşmeye başladı. Bugün ise dünyada milyonlarca kişi Sevgililer Günü’nü kutluyor.

Böylesine harika bir günde sizde bir an önce eÇift’te profilinizi oluşturun. Size en uygun aday ile iletişime geçerek, bir ömür boyu mutlu olacağınızın kişi ile hayallerinizi yaşamaya başlayın!

Kaynak