Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

İlişkide Göz Önünde Bulunması Gereken 5 Kural!

İki gönül bir olunca samanlık seyran olur sözü günümüzde geçerliliğini bir hayli yitirmiş durumda. Sağlıklı bir ilişki için göz önünde bulundurulması gereken bir sürü konu mevcut. Gerek çevrenizde, gerek instagram, facebook ve twitter gibi mecralarda gördüğünüz ünlü çiftlerin kusursuz gibi görünen aşkları imrenilesi duruyor olabilir. Peki ya ilişkinin tarafları için her şey güllük gülistanlık mı? İç dinamikler nasıl işliyor? İlk günden bugünlere nasıl geldiler? Bütün bu soruların cevabı uyum kanunlarında gizli.

Hazırsanız 5 maddede bu kanunlar nelermiş inceleyelim!

1- Geleceğe Dair Benzer İstekler!

İlişkiniz sadece bir günden ibaret değil. Bugünü aşk ile yaşamak harika ama bir de yarınlar var. Geleceğe dair ne tür bakış açılarınız mevcut? Beklentileriniz neler? Ortak paydalarda buluşabiliyor musunuz? Bu tür soruların cevaplarında eğer birlikte hareket edebileceğinizi kanaat verdiyseniz o zaman ilk eşiği geçmişsiniz demektir. Gelecekte çocuk istemiyor olabilirsiniz. Ama eşiniz çocukları çok seviyor olabilir. Bu durumda ister istemez bir uyumsuzluk söz konusu olacak ve geleceğe dair atacağınız adımların ne derece sağlam olacağı sorgulanacaktır.

2- Ekonomik Olarak Denklik!

Her iki tarafta da ekonomik açıdan özgür ve iyi kazanabilmeli. Hayatın içinde her türlü aksaklılar mevcut. Siz işinizi kaybedebilir veya eşiniz işten kovulabilir. Bu tür durumlarda bu madde yok sayılabilir ama bunun dışındaki durumlarda eğer eşlerden biri diğerinden çok kazanırsa bu aile içinde negatif etki yaratabilir. Özellikle erkekler kendilerinden çok kazanan kadınlar konusunda biraz hassas olabiliyor. Aslında bu kuralda yetişmiş olduğunuz ailenizin size sağladığı şartlarla da ilgili. Finansal açıdan herhangi bir zorluk yaşamadan yetişmiş iseniz, zorluk çeken bir kişiyle empati kurmanız biraz zor olabilir. Aynı zorluk karşı taraf içinde geçerli. Siz gereksiz yere savurgan bir tutum içinde olduğunuzu düşünebilir. Ekonomik olarak denklik önemli bir uyum kuralı.

3- Sosyal Hayatta Paralellikler!

Asosyal biri olabilirsiniz. Sevdiğiniz kişi ise tam tersi dışa dönük, aşırı sosyal hayat kelebeği olabilir. İlişki yaşamanıza engel midir? Hayır! Ama uyum açısından sizi zorlayacaktır. Örneğin, pazar günleri sinemaya veya tiyatroya gitme alışkanlığınız yok, hatta hiç hoşlanmıyorsunuz. Fakat eşiniz deli bir sinema izleyicisi ve tiyatroya bayılıyor. Bu durumda fikir ayrılıkları ve anlaşmazlıklar doğacaktır.

Ortak paydada buluşup, sosyal aktiviteler yapabilmek çiftlerin birbirine olan güvenini ve sevgisini her daim tazeler. Aynı durum arkadaş ortamları içinde geçerli. Daha eğlence odaklı buluşmalar gerçekleştiren ortama sahip ise ve sizin arkadaş ortamınız tam aksi sakin veya ona göre sıkıcı olarak nitelendirilecek seviyede ise negatif etkileri ilişkinizde hissetmeye hazır olun.

4- Kendinizi ve İlişkinizi Nasıl Tanımlarsınız?

Hayatta her şeyi pozitif gören, ne yaşarsa yaşasın direncini asla kaybetmeyen biri ile melankolik, çabuk pes eden ve hayata dair bir gayesi olmayan biri sizce ne derece uyumlu olabilirler? Ortada büyük bir aşk olsa bile uyum sorunu kendini belli edecektir. Kişiliğinize uygun, sizle hayatı zevk alarak yaşayacak biriyle olmanız uzun süreli bir ilişki için anahtar noktalardan bir tanesi. İlişkiyi de tanımlarken ortak bir dili paylaşmanız çok önemli. Siz evlilik arifesinde görüyor olabilirsiniz. Peki ya sevdiğiniz kişi? Açık bir iletişim ile tanımlamalarınızı paylaşmalısınız.

5- Olmazsa Olmazı Güven!

Güvenmediğiniz bir insanla değil evlenmek, arkadaş bile olmak istemezsiniz. İlişkide uyumun en belirleyici kuralı güvendir! Arkanızı döndüğünüzde içinizde en ufak bir şüphe uyanıyorsa o zaman ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz gerekebilir. Geleceğe dair de güven duymanız gerekir. Aile kurmak, çocuk sahibi olmak gibi konular büyük güvenle oluşur.

Kimse güvenmediği biriyle aile kurmak istemez. Yarın veya öbür gün sorumluluk ağır gelince kaçıp gitme potansiyeli olan birisi sizi dünyalar kadar sevse bile bir faydası olmaz. İlişkinizde aşkınızı belli ederken mutlaka karşılıklı güven köprülerinizi de sağlam kurmalısınız.

Sevgili eÇift üyeleri, umarım bu yazımıza size faydalı olmuştur. Uyum demişken her hafta yenilenen ve yüksek uyumluluk sahibi üyelerle eşleştiğinizi üye önerilerinizi kontrol ettiniz mi? Eğer hala üye değilseniz bir an önce ücretsiz profilinizi oluşturun. eÇift size yüksek uyumluluk oranına sahip kişilerle eşleştirecektir.