Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

İlişkilerde Yaş Farkı Çok Önemli Mi?

Tüm farklılıklarımıza rağmen, dünyanın her yerinden insanların en az bir ortak noktası var. Araştırmalara göre bu ortak nokta; ilişkilerde erkeklerin yaşının kadınlardan biraz daha büyük olması.  Ancak ortalama sayıların ötesine bakarsak, aralarında önemli bir yaş farkı bulunanlar da dahil olmak üzere her türden çift olduğunu görüyoruz. Nitekim yaş farkı meselesi yıllardır tartışılıyor. “Çiftler arasındaki ideal yaş farkı kaç olmalı?” gibi sorular sıklıkla gündeme geliyor. Yaş farkının ilişki dinamiğini nasıl etkilediği üzerine de çalışmalar yapılıyor. Psikologlara göre ise çiftler arasındaki yaş farkı mutlu bir ilişkinin anahtarı olabilir. Peki ama nasıl?

Halk arasında önemli bir yaş farkı olan yeni bir ünlü çifti öğrenir öğrenmez, bu hemen büyük bir haber haline geliyor, bu da toplumumuzda bu ilişkilerle ilgili hala bir damgalanma olduğu gerçeğini gösteriyor. Ancak aslında bu son derece normal bir durum. Tabii ki ilişkideki taraflardan her ikisi de reşitse! Öte yandan yapılan bir çalışmaya göre ki bu bizler de gözlemlerimizle fark edebiliriz, kadınların yaşının erkeklerden daha fazla olduğu ilişkiler, erkeğin yaşça büyük olduğu ilişkilere kıyasla daha fazla eleştiri alıyor. Erkekler pohpohlanırken, kadınlar genellikle yaftalanıyor.

Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta, insanların içinde bulundukları ilişkilerden istediklerini elde edip etmedikleri. Yapılan bir araştırmaya göre, hem erkekler hem de kadınlar, en azından ilişkilerinin başlangıcında kendilerinden daha genç bir partnere sahip oldukları için daha mutlular. Ayrıca uzmanlar , özellikle genç erkeklerle birlikte olan kadınların kendilerini daha özgüvenli ve aktif hissettiklerini belirtiyor.

Peki yaş farkları ilişkilerin ileriye gidip gidemeyeceğinde etken rol oynar mı? Bu sorunun net bir yanıtı bulunmuyor. Çünkü her çift benzersizdir. Ancak tabii ki bir ilişkinin yürüyüp yürümeyeceğini anlamak için belirli bazı noktalar var; partneriniz ve sizin ortak ilgi alanlarınız, ilişki hedefleriniz ve çevrenizdeki destekleyici insanlara sahip olmanız gibi. Bazı araştırmacılar ise önemli olanın gerçek yaşınız değil, hissettiğiniz yaş olduğunu belirtiyor.

eÇift‘te aradığınız aşkı bulurken ne kadar uyumlu olup olmadığınızı anlamak çok kolay. Profilinizde yer alan uyumluluk oranları ile size en uygun aday ile iletişime geçebilir ve sonsuz aşka yelken açabilirsiniz. Bir an önce sizde hayat arkadaşınızı bulun! Çünkü hayat aşksız çok zor!

Kaynak