Afrodizyak Aşk eÇift Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Birinin Her Şeyin Olabilme İhtimali Var Mı?

Evlilik, sandığımızdan çok daha ciddi bir müessesedir. Türkiye İstatistik Kurumu’nda yer alan verilene göre 2019 yılında ülkemizde 541 bin 424 çift evlendi. Peki bu çiftlerin ne kadarı boşandı? Tamı tamına 155 bin 47 çift! Uyumluluk ve iletişim eksikliği, boşanmaların en yaygın iki nedeni olarak gösteriliyor. Uzmanlara göre, çiftlerin “Evet!” demeden önce cevap vermesi gereken çok önemli sorular bulunuyor. Eğer siz de partnerinizle yaşayabileceğiniz herhangi bir sorunun önüne şimdiden geçmek istiyorsanız doğru yerdesiniz! Çiftlerin evlenmeden önce birbirlerine sorması gereken soruları araştırdık ve yazdık. İşte hayatlarınızı birleştirmeden önce cevap vermeniz gereken 8 soru.

1. Finansmanlarımızı nasıl birleştireceğiz?

İleride ikinizin kazanacağı parayı birlikte nasıl idare edeceğiniz çok önemlidir. Ortak harcamalar dışında iki tarafın da kendine ait bir birikimi olması gerekir. Maaşlara bağlı olarak ortak hesaba konulması gereken para kararlaştırılmalı ve ortak harcamaların ne olacağı belirlenmelidir. Tüm bunları evlenmeden önce belirlemek, istenmeyen sürprizlerle karşılaşmanızı önler.

2. Borcun var mı, varsa tam olarak ne kadar?

Birbirinizin gerçek borçlarını teyit etmek, bu borçlarla ilgili ödeme planı oluşturabilmeniz için önemlidir. Kimse evlendikten sonra yeni eşinin borçları tarafından köşeye sıkıştırılmak istemez. Partnerinize bu ihanet duygusunu yaşatmamak için borçlarınızı açık bir şekilde konuşmalısınız.

3. Emekliliğimiz için nasıl bir yatırım yapacağız?

Evlilik, emeklilik planlarını da beraberinde getirir. Evlenmeden önce düşünmeniz gereken şeylerden biri de emekliliğinizi nasıl geçirmek istediğinizdir. Rahat bir emeklilik geçirmek için en az iki kişiye yetecek ve acil tıbbi masrafları karşılayacak bir birikim gerekir.

4. Çocuk sahibi olmayı düşünüyor musun?

Evlenmek isteyen herkes çocuk sahibi olmak zorunda değildir. Her iki taraf da çocuk istese bile çocuğun nasıl yetiştirileceği ya da kişilerin ebeveynlik tarzları da masaya yatırılmalıdır. Çocuğun engelli doğması durumunda yapılması gerekenler de açık bir şekilde konuşulmalıdır.

5. Eğer çocuk sahibi olamıyorsak ne yapmayı düşünüyorsun?

Kimileri için çocuk, olmazsa olmazlardan biridir. Bu tip çiftlerin her zaman bir B planı düşünmesi gerekir. Eğer çocuk sahibi olamazsanız bu durumda ne yapacaksınız? Evlat mı edineceksiniz yoksa tüp bebek yöntemine mi başvuracaksınız? Tüm bu konular açık bir şekilde masaya yatırılmalıdır.

6. Ev işlerini nasıl bölüşeceğiz?

Ev işleri, önemsiz bir konu gibi gözükse de aslında yaygın bir kavga tetikleyicisidir. Evde huzurlu bir ortam olmasını istiyorsanız her bir kişinin sorumlu olacağı işler hakkında konuşmak çok daha faydalı olacaktır.

7. Aldatmayı nasıl tanımlıyorsun?
Aldatmanın evrensel bir tanımı olduğunu düşünsek de aslında bu düşünce oldukça yanlış! Aldatma, sınırları kişiden kişiye değişen bir kavramdır. Örneğin taraflardan biri için bir başkasıyla öpüşmek aldatma sayılırken diğeri için eski sevgiliyle buluşmak da aldatma sayılabilir. Buna ek olarak fiziksel olarak bir şey yaşanmasa bile bir başkasına karşı hisler beslemek de aldatma başlığı altında değerlendirilebilir. Anlayacağınız sınırlar oldukça bulanık! Bu nedenle evlenmeden önce partnerinizle bu konuyu konuşmalı, onun diğer insanlarla kuracağı yakınlık konusunda ne kadar rahat olduğunuzu ya da olmadığınızı dile getirmelisiniz.

8. Hayallerin ve gelecek planların neler?
Kendinizi 30 yıl sonra nerede görüyorsunuz? Siz macera peşinde koşmak isterken partneriniz sabit bir gelirle düzenli bir hayat yaşamak isteyebilir. Bu soruyu sormak, ortak hayatınızı inşa etmekte size yardımcı olacaktır.


Kaynak