Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Flört Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Tarihin En İlginç Afrodizyak ve Aşk İksirleri!

Aşkınız karşılıksız kaldığında en fazla ne yapabilirsiniz ki? Tarih boyunca tutkulu aşıklar, sevdikleri insanın kalplerini kazanmak için aşk iksirlerine yöneldiler. Yunan mitolojisinin aşk tanrıçası Afrodit’ten esinlenerek isimlendirilen afrodizyakların; güç ve arzuyu artırdığı söylenir. Günümüzde istiridye, çilek ve çikolatanın afrodizyak etkili olduğuna inanılır. Ancak tarihte çok daha ilginç maddelerden üretilmiş afrodizyaklar kullanıldı.  Ezilmiş solucanlar, insan terinden yapılan kekler, kertenkele boynu ve nadir bitki özleri… Sonuç olarak; insanlık tarih boyunca aşk için afrodizyakların peşindeydi. Gelin, afrodizyak olarak kullanılan tuhaf bileşenlere birlikte bakalım.

İspanyol Sineği!

İspanyol sineği olarak bilinen zehirli böcek, antik Yunan döneminden beri aşk iksiri yapmak için kullanılmıştır. Kabarcıklı bir yapısı bulunan ve zümrüt yeşili olan bu böcek, genellikle şifalı otlarla birlikte ezilerek tonik haline getirilirdi. Ortaya çıkan tonik vücuda sürüldükten sonra, vücut ısısının yükselmesine sebep oluyordu. Ancak bu ısı arzudan çok iltihaplanmaya bağlı yükseliyordu. İspanyol sineği son derece tehlikeli bir böcekti. Hatta Aragon Kralı II. Ferdinand’ın bu böcek yüzünden öldüğü düşünülüyor. Karısı Kastilyalı I. Isabella’nın ölümünden sonra Ferdinand, çok daha genç bir kadın Germaine ile evlendi. Ferdinand evlendikten sonra erkek bir varise sahip olmak istiyordu. Ancak artık yaşlı bir kraldı. Bu nedenle afrodizyaklara ve diğer aşk iksirlerine yöneldi. Bu ürünleri kullanmaya başladıktan sonra sürekli sağlık sorunları yaşayan kral, kısa bir süre sonra hayata veda etti.

Kertenkele Boynu!

Hayvan parçaları, tarih boyunca daima tıp ve büyücülük alanında kullanıldı. Özellikle afrodizyak yapında böcekler ya da sürüngen hayvanlar kullanılıyordu. Kertenkele boynunu aşk iksiri tarifinde kullanılan ilk insanlar Yerli Amerikalılardı. Ancak bazı kültürlerde boğulmuş bir kertenkelenin aşkta tam tersi bir etkiye sahip olduğu fikri yaygındı. Bu nedenle Yerli Amerika halkları dışında kertenkele boynunu afrodizyak olarak kullanan başka bir topluluk yok.

Çiçekler!

Çiçekler çok uzun zamandan beri romantizmle ilişkilendiriliyor. Bu nedenle yüzyıllardır aşkına karşılık bulamayan çaresiz insanlar, çiçeklerin gücünden faydalanıyor. Orta Çağ’ın yaygın olarak kullanılan aşk büyüsü oldukça romantikti. Aşkına karşılık bulamayan erkekler, sevdiğinin yürüdüğü yollara kadife çiçeği dikerdi. Aynı zamanda datura bitkisinden yapılan karışımlar en popüler bileşenlerden biriydi. Daturadan yapılan iksirler güçlü bir afrodizyak olsa da halüsinojendi. Bu nedenle bu iksirin kullanılması çok tehlikeliydi. Ancak yaygın olarak kullanıldı.

Solucanlar!
17. yüzyılda sömürge olan New Mexico’da yerleşik İspanyollar, yerli Amerikalılarla ticaret yapmaya başlamıştı. Ticaret, erkekler kadar kadınlar arasında da gerçekleşiyordu. Bu döneme ait Engizisyon kayıtlarında, çok sayıda İspanyol kadının yerli halktan temin ettikleri iksirler nedeniyle büyücülükten hüküm giydiğini gösteriyor. Bu iksirlerden en ilgi çekici olanı, solucan püresiydi. Kadınlar, solucan püresini kocalarının ya da sevgililerinin göğsüne sürmek için kullanıyordu. İnanışa göre solucan püresi sayesinde insanlar aşık olduğu kişinin sevgisini kazanıyordu.

Aziz Luke’a Dualar!

Tarih boyunca din ve büyülük hiçbir zaman yan yana gelmedi. Ancak Orta Çağ’da gerçek aşkı arayanlar, ilahi ve şeytani bir karışıma başvurmuş olabilir. Saint Luke, bu dönemde insanların ruh eşlerini bulmalarına yardım etmesi için sık sık dünyaya çağırılıyordu. Aslında bu basit bir ruh çağırma ritüelini andırıyordu. İddiaya göre Aziz Luke, bir gün platonik bir aşığa; yatmadan önce başına bal ve sirke sürmesini tembihlemişti. Sonrasında ise o kişi sevdiği kadını rüyasında görmüştü. İnsanlar bu söylentiye çok uzun yıllar inandı. Bu nedenle Orta Çağ döneminde uyumadan önce başına bal ve sirke süren sayısız insan vardı.

Şanslısınız ki artık eÇift var! Aşk iksirleri hazırlamaya son! Ne solucanlara, ne kertenkele boynuna ne de başınıza bal veya sirke sürmenize gerek var. Tek yapmanız gereken ücretsiz profilinizi oluşturmak ve ebedi aşkınıza kavuşmak. Çünkü aşk burada başlar!

Kaynak