Afrodizyak Aşk eÇift Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Aşk İçin Yaptığınız En Büyük Fedakarlık Neydi?

İlişkilerde en büyük problemlerden biri de yapılan fedakarlıkların ve gösterilen özenin aynı oranda olmaması. Ancak birçok ilişki uzmanı bunun normal bir durum olduğunu, hiçbir zaman oranların eşit olmayacağını söylüyor. İlişkide hep bir taraf daha fazlasını veriyor. Ancak ihtiyaç duyduğu anda partnerinden gösterdiği ilginin kat kat fazlasını görüyorsa sorun kalmıyor. Asıl sorunun başladığı yeri anlamak içinse bazı işaretler var. Eğer ilişkinizde sürekli çaba gösteren, fedakarlık eden ve affeden taraf sizseniz bu işaretlere göz atmalısınız. Belki de sevdiğiniz kişi sizi düşündüğünüz kadar önemsemiyordur…

Artık kendiniz gibi hissetmiyorsanız!

Sizi siz yapan şeyler, ilgi alanlarınız, hobileriniz, arkadaşlarınız ve zevkleriniz… Tüm bunlardan fedakarlık edip ilişkinizin arkasına alıyor, en sevdiğiniz arkadaşlarınızla daha az görüşüyor ve hobilerinize vakit ayırmak yerine sevgilinizin hayatına ve isteklerine uyum sağlıyorsanız durup düşünme vaktiniz gelmiş demektir. Unutmayın ki ikinizin de ayrı hayatları var ve ikiniz de birbirinizin hayatına eşit oranda uyum sağlamalısınız. Bir zamanlar sizin için önemli olan şeyleri artık sevgiliniz yüzünden ihmal ediyorsanız bu ilişkide fedakarlıklarınızın karşılığını alamıyor ev tek taraflı çabalıyor olabilirsiniz.

Hem fiziksel hem de duygusal anlamda yorgun hissediyorsanız…

Ne kadar dinlenseniz ya da uyusanız da yorgun ve bitkin hissediyorsanız bu ilişkinizle alakalı olabilir. Üstelik duygusal anlamda da yorgunsunuz. Muhtemelen her şeyin yolunda gitmesi için tek başına verdiğiniz çabanın ağırlığını taşıyorsunuz. Her şeyle tek başınıza mücadele etmek sizi duygusal ve fiziksel olarak yormuş olabilir.

İlişkinin içinde sıkışıp kalmış gibi hissediyorsanız…

Partnerinize sonsuz güven verdiniz, onu sürekli sarıp sarmaladınız ve her anında yanında oldunuz. Ancak bu sizi giderek bir çıkmaza sokmuş olabilir. Sizin ona ihtiyacınız olduğunuz anda sürekli bir bahane uyduran bir sevgiliniz varsa ilişkinizi yeniden gözden geçirmelisiniz.

Partnerinize “hayır” dediğinizde kendinizi suçlu hissediyorsanız…
Eğer “hayır” demeniz gerektiği zamanlarda bile hayır dediğiniz için kendinizi suçlu hissediyorsanız, ilişkinizde bir şeyler ters gidiyor olabilir. Bu ilişki için sürekli çabalamaya ve kendinizden ödün vermeye alıştığınız için hayır demek kendinizi suçlu hissetmenize sebep olur. Bu da zamanla tüm enerjinizi ve duygusal direncinizi tüketir.

Partnerinizin hayatında bir önceliğiniz yoksa ve sizi kendi yaşamına entegre etmiyorsa…
Eğer ilişkiniz derin bir aşamadaysa ve siz onu hayatınıza tamamen sokup onun için fedakarlık yapıyorsanız bunların doğru orantılı ilerlemesi gerekir. Eğer partneriniz aynı şeyleri yapmıyorsa belki de birbiriniz için doğru kişi olmayabilirsiniz. Her ne kadar inanması zor olsa da siz onun öncelikleri arasında değilseniz, sizi hayatlarındaki önemli insanlarla tanıştırmıyor ve düşüncelerinizi önemsemiyorsa ilişkiniz hakkında tekrar düşünmeniz gerekebilir.

Eğer gerçekten hissettiğiniz şeyleri söylemekten çekiniyor ve korkuyorsanız…
Muhtemelen siz tüm bu fedakarlıkları yaparken partnerinizin hiçbir şeyden haberi olmayacaktır. Siz git gide yorulursunuz, içten içe kendinizi yiyip bitirirsiniz, hatta ona kırılırsınız. Bu da kendinize duyduğunuz saygıyı ve özgüveninizi günden güne tüketecektir. Eğer her geçen gün partnerinize karşı daha sinirli bir hale geliyor ama bunun sebebini de kendinize itiraf edemiyorsanız ilişkiniz hakkında oturup düşünmenin vakti gelmiş demektir.

Bir şeylerin ters gittiğiniz hissediyorsanız sevdiğiniz kişiyle konuşun ve neler hissettiğinizi anlatın. Bu noktada ya sevgiliniz her şeyin farkında varacak ve daha dikkatli olacaktır ya da zaten böyle olduğunu kabul edecektir. Bu noktada acı da olsa bir karar vermelisiniz…