Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Flört Şifa Niyetine

İlk Buluşmada Hesabı Kim Öder? 

Sık sık sosyal medya platformlarında gündem olan ilk buluşmada hesap ödeme konusu bir araştırmaya konu oldu. Flörtte ilk adım başta olmak üzere evlilik teklifi ve ilk buluşmada hesap ödeme gibi ilkler maziye gömülüyor. İngiltere’de yapılan bir anketin sonuçları kuralları baştan yazıyor. Yeni nesil için flörtte kurallar tamamen değişiyor. İlk buluşmada hesabı ödemekten sıkılan erkeklerin yanı sıra bedava yemek için kullanıldıklarını düşünenler de var, ilk adımı atmayı ve kadınların peşinden koşmayı reddedenler de… Peki, İlk buluşmada hesabı kim ödemeliErkek ilk buluşmada hesabı ödemeli miİlk buluşmada hesap bölüşülür mü

Son yıllarda pek çok erkek tarafından dile getirilen flört ve ilişkide ilk adım konusu İngiltere’de bir araştırmaya konu oldu. İngiliz The Sun gazetesinin yaptığı özel bir ankete katılan okurlar, Flört Dönemi ile ilgili düşüncelerini paylaştı ve ortaya hayli ilginç detaylar çıktı.

Ankete göre flört uygulamaları ve arkadaşlar aracılığıyla yeni insanlarla tanışmak, aşkı bulmanın en popüler yolları olmaya devam ediyor. Bekarların üçte birinden fazlası ilk kez daha güvenli halka açık bir yer yerine evlerinde buluşmayı tercih ediyor.

İlk adımı atmaya gelince, flört edenlerin yarısı erkeklerin kadınlara çıkma teklif etmesi gerektiğini düşünüyor. Yine de erkeklerin neredeyse üçte biri ilk buluşmada hesabı ödememeleri gerektiğini düşünüyor. Kadınların yarısından fazlası da aynı fikirde.

Bununla birlikte, erkeklerin yüzde 15’i, eğer kadın yemeği ödemeyi teklif ederse rahatsız olacağını söylerken, her 10 kadından biri, erkekler ödemeyi teklif ederse rahatsız olacağını söylüyor.

İlk buluşmada yenen yemeğin parasını erkeğin ödemesi gerektiği düşüncesinin kültürden kültüre, popülasyona ve yaşa göre de değişiklik gösterebilen bir durum, bu durumun sembolik olarak kadınlar tarafından incelik, kibarlık, duyarlılık ve ilişki adına karşı taraf tarafından yapılmış güzel bir yatırım olarak algılanıyor. Bir şeye ne kadar çok yatırım (maddi, manevi) yaparsak o şeye o kadar anlam yükleyeceğimiz ve sahiplenme duygumuz o kadar artacaktır.

Diğer yandan, erkeklerin kadınlara çiçek alması ya da kadınların kapılarını açması gibi geleneksel davranışlara olan ilgimiz biraz azalmış gibi görünüyor. Ankete göre kadınların neredeyse yarısı ilk adımı erkeklerin atmak zorunda olmadığını düşünüyor. Ayrıca kadınların neredeyse üçte biri hiç evlenmek istemiyor. Ankete katılanların yüzde 37’sinden fazlası çocuk sahibi olmak istemediğini söylüyor.