Afrodizyak Aşk eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Cildinize Hak Ettiği Özeni Gösterme Zamanı!

Pandemi sürecinde bir çok alışkanlığımız değişti. Eskisi kadar sosyalleşemiyoruz. Fakat evlerimizde günlerimiz geçiyor olmamız aşkı aramamıza engel değil. ”Nasılsa kimse ile randevuya çıkmayacağım!” diyerek kişisel bakımımızı ihmal etmemeliyiz. Hazır eski sosyal hayatımıza biraz mola vermişken, neden cildimize hak ettiği gerekli özeni göstermiyoruz? Bu hususta evde hazırlayabileceğiniz harika tariflerimiz mevcut. Sadece kadınlar için değil! Beyler sizlerde yönergeleri izleyerek pürüzsüz, harika bir cilde kavuşabilirsiniz. Bakımlı bir cilt ile aşk daha güzel yaşanır!

Dengeli Beslenme!

En temel sorun düzensiz beslenme ve yeterli gıda takviyelerini alamamaktan kaynaklanmaktadır. Cildinizde meydana gelen sorunlarda direkt maskelere sarılmak yerine önce ne tür beslendiğinize dikkat ederek başlamanız gerekiyor. Protein, vitamin, kalsiyum, potasyum, karbonhidrat… Bütün besin gruplarından dengeli olarak beslenmeniz gerekmektedir. Yararlı diye aşırı tüketim yaparsanız maalesef size zararı dokunacaktır. Mesela, cildinizde pul pul döküntüler ve sivilceler oluyorsa şeker, süt ve yağlı yiyecekler fazla tükettiğiniz içindir. Yetersiz su ve karbonhidrat tüketimi ise cildinizde kızarıklıklara yol açacaktır.

Su, Su ve Su!
Günde ortalama 3 litre su içilmesi gerektiği herkes tarafından bilinen ama her zaman ihmal edilen bir bilgidir. Aslında kendinizi bir limit ile sınırlandırmamalısınız. Gün içerisinde unutkanlık sonucu az su tüketmiş olabilirsiniz. Ama bu eksikliği besinlerle dengeleyebilirsiniz. Örneğin; karpuz, kavun, marul gibi besinler bünyelerinde su barındırır. Tabi ki gerçek suyun yerini tutmaz fakat bir şekilde açığınızı kapatmanız gerekmektedir. Tarif edilen bütün bakım kürleri, maskeler hepsinin işe yarayabilmesi için sizin nem dengesi yerinde bir cilde sahip olmanız gerekmektedir. Yüzünüze bir kasa avakado sürmenizin cildinize direkt bir katkısı olmayacaktır. Su tüketimini doğru yaparak alt yapıyı uygun olarak hazırlamak zorundasınız. Susmadan su tüketimini yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.

Alerji Testi!

Her bireyin mutlaka hangi besinlere alerjisi olup olmadığını öğrenebilmek alerji testini yaptırması gerekmektedir. Alerji denilince akla hemen büyük reaksiyonlar gelmesin. Mesela şekere karşı alerjiniz olabilir ve tüketimi sonrasında cildiniz buna tepki gösterebilir. Bunu anlamanın bilimsel yolu ise bir sağlık kuruluşuna giderek testi yaptırmanız. Aynı zamanda kan değerlerinizi de düzenli olarak ölçtürmelisiniz.

Göz Altı Şişlikleri!

Göz altlarınızda şişlikler var ise bunun sebebi yağ dokularıdır. Kan akışı bu bölgelerde yeterli düzeyde olmadığı için şişlikler meydana gelebilir. Yapmamanız gereken ilk hamle salatalık veya patates koymak! Lütfen bu modası geçmiş eylemi yapmaktan vazgeçin. Bir yararı olmadığı gibi orada var olan nemi de alıp götürecektir. Özellikle geç saatlerde protein ağırlıklı besinleri tüketmekten kaçınmalısınız. At kestanesi veya kafein içeren göz altı kremleri kullanabilirsiniz. Yatmadan 4 saat önce, hafif masaj hareketleri ile uygularsanız sonuç alabilirsiniz.

Selülitlere Savaş Açmak Mümkün!

Yağ dokusunda biriken sıvılar selülitlerin oluşmasına uygun bir ortam hazırlamaktadır. İşlenmiş gıdalar tüketmek, yeterli su tüketilmemesi, hareketsizlik, spor ve egzersizlerden uzak bir yaşam selülitlere ve varislere resmen davetiye çıkartıyor. Selülit ile başa çıkmak biraz masraflı olabilir. Kavitasyon uygulamaları, ozon ve basınç tedavileri olumlu sonuçlar vermektedir. Ayrıca masaj ile de bu sorununuza çare arayabilirsiniz. Diğer yöntemlere kıyasla daha hesaplıdır.

Stres ile Olan Bağlarınızı Kopartın!

Cildinizin en büyük düşmanı strestir. Bu görünmeyen düşman ile savaşmak tamamen size kalmıştır. Bol su içerek, düzenli uyuyarak, dengeli beslenerek strese karşı galip gelebilirsiniz. Psikolojik olarak sizi rahatsız eden ne var ise bunu sevdiğiniz kişi ile paylaşmanız gerekmektedir. İş kaynaklı bir stres yükü çekiyorsanız ve mücadele etmekte zorlanıyorsanız mutlaka profesyonel bir yardım almalısınız.

Cilt Temizliği!

  • Mineral kaynağı olan maden suları ile yüzünüzü temizleyebilirsiniz. Bu mineraller cildi canlandırmada oldukça faydalıdır. Pamuk yardımı ile cildinize uygulayabilirsiniz.
  • Cildinize lekeler, akne ve siyah noktalar var ise limon suyu ile temizleyebilirsiniz. Asidik bir meyvedir ve yüksek oranda C vitamini içerir. Sıkılaştırıcı, renk açıcı ve akne kurutucu özellikleri vardır. Cildiniz yağlı ise güzel sonuçlar verecektir.

Peeling!

  • Eğer cildiniz kuru veya karma ise; zeytinyağı ve şekerden oluşan bir kür ile peeling yapabilirsiniz. Zeytinyağı harika bir antioksidandır. Cildi yeniler ve parlaklığa kavuşturur. Şekerin ise canlandırma, sıkılaştırma özellikleri vardır. Özellikle cildiniz kuru ise kullanmanız sonucunda harika sonuçlar alabilirsiniz. Oval hareketlerle masaj yaparak uyguladığınız yeterli olacaktır. Arkasından ılık su ile durulamalısınız.
  • İçerisinde yüksek oranda kafein içeren kahve ile yüzünüze peeling yapabilirsiniz. Cildi ölü derilerden arındırırken, canlandırır ve daha sağlıklı görünmesini sağlar.

Cilt Maskeleri!

  • Yaş veya kuru maya ile süt kullanarak gençleştirici bir maske yapmak mümkün. Özellikle karma ve kuru ciltler için bu maske tavsiye ediyoruz. Bir bardak sütün içerisine iki yemek kaşığı maya ekleyin ve karıştırın. Yukarı doğru hareketlerle cildinize uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra kuruyacak ve cildinizi gerdiğini hissedeceksiniz. Ilık su ile önce yumuşatın ardından temizleyin.
  • Yumurta akı ile de maske yapmak mümkün. Sarısından ayırdıktan sonra bir gereç yardımı ile köpürene kadar çırpın. Sonra yüzünüzr uygulayın. Yarım saat bekledikten sonra ılık su ile durulayın.
  • Akneli bir cildiniz var ise; bir yemek kaşığı bal, bir tatlı kaşığı limon ve sütü karıştırın. Yüzüne uygulayın ve yarım saat bekleyin. Aynı şekilde ılık su ile durulayın.

Bu güzel tarif ve yönergeleri uygulayarak harika bir cilde kavuşabilirsiniz. Aşkı ararken yorulan teniniz yeniden kendine gelecek ve sizi gören herkes bir kez daha hayran olacak. Filtresiz fotoğraflarınızı bir an önce eÇift’e yükleyin ve sizi bekleyen doğru kişiyle mutlu bir aşka yelken açın. Çünkü aşk burada başlar!