Kalp Çarpıntısı

Aşk Uğruna Yapmamanız Gerekenler

 

 

İlişkiler bazen karışık bir hal alabiliyor. İçinde olunca fark edemediğimiz durumlara kayıtsız kalıp gereken önlemleri almayı geciktirebiliyoruz. En sık yapılan hata da, size iyi gelmeyen mutsuz olduğunuz ilişkileri bir şekilde sürdürmeye çalışmak.

Kendiniz olun: Sizi olduğunuz gibi sevecek birini bulmak kolay değil. Ancak, size hakkettiğiniz değeri verebilecek, sizi özlediğini ifade edebilecek, gözlerinizin içine bakıp sevgisini anlatacak biriyle mutlaka karşılacaksınız. Sizi değiştirmeye çalışan, kusurlarınızı yüzünüze çarpan, zor günlerde kaçan biri ile uzun vadede mutlu olamazsınız.

Anlaşılma ihtiyacınızı küçümsemeyin: Herkesin kendini özgürce ifade edebilmesi ne kadar gerekliyse, doğru anlaşılma ihtiyacı da o kadar önemli. Sizi duymayan, paylaştıklarınıza gereken ilgiliyi göstermeyen, empati kuramayan biriyle ilişkinizi yeniden gözden geçirmenizde fayda var. Anlaşılmak, en temel ihtiyaçlarınızdan biri.

Kendi kararlarınızı verin: Hayatınızla, geleceğinizle ilgili karar vermeniz gerektiğinde bu kararı başkasına bağlı olarak vermeyin. Anahtarı başkasının eline verip peşinden sürüklenmek, sizi sonradan çok pişman edebilir. Neyi isteyip istemediğinizi düşünün. İlişkinizi etkileyecek büyüklükteki kararlarda konuşarak kararınızı hangi yönde verdiğinizi sebepleriyle açıklayın. Ortak bir çözüm üretebilirsiniz ancak yalnızca karşınızdaki kişiye bağlı olarak hareket etmeyin.

Mutluluğunuz, iç huzurunuz önemli:Huzursuz ya da mutsuz olduğunuzu fark ettiğiniz bir ilişkinin size pek faydalı olamayacağını siz de kabul edersiniz. Yaşam kalitenizi düşürmeyin, kendi mutluluğunuzu önem sıralamasının üst basamaklarında konumlandırın.

Kendinizle iletişiminiz ve deneyimleriniz öncelikli:Kendinizi geri plana atmayın. Arada içinize dönüp duygu, düşünce ve beklentilerinizi tartın. Hayatta gelemk istediğiniz noktanın neresinde durduğunuzu tespit edin, ulaşmak için neler yapmanız gerektiğini düşünün. Yapmak istedikleriniz yapamadığınız bir ilişkide kendinizden uzaklaşma rskiniz çok yüksek. Bunu fark edebilmek çok önemli.

 

Özetle, hiçbir ilişki sizin kendinizle olan diyaloğunuzdan, mutluluğunuzdan önemli değil. Kendiniz olabildiğiniz, huzurlu ve mutlu bir ilişkiyi hakettiğinizi unutmayın. Aksi durumlara sebep olan ilişkilerden çıkmaya çalışın. Çıktığınızda bunun ne kadar doğru bir karar olduğunu siz de göreceksiniz.

Benzer Yazılar: 

Mutluluk Ömrü Uzatıyor
Reddedilme Korkusu
Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek
Doğru Kişiyle Beraber Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?
Şimdi Gel De Gör Beni!

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.