Kalp Çarpıntısı

Reddedilme Korkusu

 

 

Belli bir yaş ve olgunluğa erişince aşkı, ruh eşini aramaya başlayan herkesin karşılaştığı tatsız bir durum var. “Reddedilmek!”

Reddedilme korkusu bazen o kadar ağır basar ki farkında olmadan  hareketlerimizi sınırlar ve arayışımızı duraklatır. Yazılan mesajlara cevap gelmemesi, önerilerin geri çevrilmesi bu korkunun tetikleyicileridir.

Oysaki, sizinle hiç de ilgisi olmayan bu durumların, sizi sınırlamasına izin vermek kısır bir döngüye sebep olur. İşin içinden çıkmak oldukça zorlaşır.

Bu durumda kalmamak için;

 

Kendinize yüklenmeyin: Her cevapsız mesaj ya da geri çevirilen teklif, kendinizi sorgulamanıza sebep olsa da ipin ucunu kaçırmamaya çalışın. Örneğin, attığınız bir mesaja cevap gelmemesi, sizin cevap atılmaya değer olmadığınız anlamına gelmez. Kişi profiline girmemiş, mesajlarını okumamış olabilir. Gözden kaçırmış ya da yoğun bir anda okuyup cevap vermeye fırsat bulamayınca unutmuş olabilir. Bu gibi bir çok değişken faktör, işlerin umduğunuz gibi gitmemesine sebep olabilir. Ancak, durumun tek sorumlusu sizmişsiniz gibi düşünüp kendinize haksız yere yüklenmeyin.

Özgüveninizi geliştirin: Kendini acımasızca eleştirmenin sonucu, özgüveninz zarar görebilir. Olumsuz cevaplar, sizi kendi gözünüzde olduğunuzdan daha küçük gösterebilir. Bu kısma odaklanmak yerine, güçlü yönlerinizi düşünün ve bir liste yapın. Güleryüzlüyüm, kibarım, çok iyi yemek yaparım, bilgisayardan anlarım… Üşenmeyin kağıt kalem alıp yazmaya başlayın. Göreceksiniz, kendinizi daha iyi hissettiğiniz zaman duruşunuz ve algınız değişecek. Olumlu enerjiniz çevrenize de yansıyacak.

Ait olduğunuz yerleri düşünün: Çoğu zaman farkında olmadığımız bir şey var. Bizi olduğumuz gibi kabul edenler; örneğin, annemiz – babamız, çocukluk arkadaşımız. Hayatımızın önemli bir kısmını oluşturan bu kişilerin her durumda sevgi ve desteklerini esirgemeyeceklerini bilmek ve bunu zaman zaman kendinize hatırlatmak “reddedilmek” konusundaki algılarınızı da değiştirecektir.

 

Özellikle, beklentilerin yüksek olduğu zamanlarda olumsuz bir gelişme ile yaşanan hayal kırıklığı herkes için zor. Ancak, bakış açınızı değiştirerek yolunuza taş koyulmamışçasına ilerleyebilirsiniz.

 
 

Benzer Yazılar:

Kötü Bir Buluşmanın Ardından…
Bilgisayar Başındayken Sorulacak 5 Soru
Yalnızlıktan Bunaldınız Mı?
Kadınların Ayrılık Acısı Şaşırtıyor
“Yalnızlık” Karşısında Ne Yapmalı?

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.