Flört Kalp Çarpıntısı

Kötü Bir Buluşmanın Ardından…

 


 
Bazen büyük beklentilerle gittiğiniz bir buluşma, hiç de düşündüğünüz gibi gitmeyebilir. Bir türlü konuşacak konu bulamaz, gittiğiniz mekanda rahat edemez gerildikçe gerilirsiniz.

Böyle bir deneyimin ardından ne gibi düşüncelere kapılıyorsunuz? Suçu kendinizde arayıp moralinizi daha da mı bozuyorsunuz?


 
Arkadaşınızı arayın: Kötü geçen bir buluşma, keyfinizi kaçırdığı gibi kendinize olan güveninizi de zedeleyebilir. Bu güveni toplamak ve sosyal becerilerinizin eksik olmadığını görmek için iyi anlaştığınız, güzel vakit geçirip gülebileceğiniz bir arkadaşınızla buluşmak iyi olacaktır. Kötü geçen buluşmanın etkilerini en kısa zamanda geride bırakmak için arkadaşlar en büyük yardımcınızdır.

Olumlu yönlere odaklanın: Kötü bir buluşma, karamsar tarafınızın ağır basmasına sebep olabilir.  Konuşacak konu bulamamak, sizin başarısızlığınızmış gibi düşünebilir ve bundan sonraki buluşmalarda da aynı sorunu yaşayacağınızı, yalnızlığınızın süreceğini zannedebilirsiniz. Oysaki, bakış açısını değiştirerek bardağın dolu tarafından bakmak, çok daha yapıcı olacaktır.  Örneğin, arkadaşlarınıza anlatıp gülebileceğiniz bir anı olarak değerlendirebilir ve durumla ilgili komik noktaları öne çıkarabilirsiniz.

Motivasyonunuzu kaybetmeyin: Kötü buluşmalar üst üste de gelebilir. Ancak, bu deneyimler arasında bir bağlantı olup olmadığını, kendinizi geliştirebileceğiniz konuları tespit etmek size kalmış. Bu konuda da dışarıdan bakan birinin, örneğin bir arkadaşınızın, yardımını alabilirsiniz. Kötü giden buluşmalarda gerçekten elinizden gelenin en iyisini yaptığınıza eminseniz suçu, şartların ve karşınızdaki kişilerin uygunsuzluğuna yükleyebilirsiniz. Ancak, asla kötü düşünmeye devam edip her buluşmanızın aynı şekilde geçeceğini düşünmeyin.

Kendinize zaman verin: Beklentinizin yüksekliğine bağlı olarak, hayal kırıklığınızın boyutu da büyüyebilir. Böyle bir deneyimin etkilerinden kurtulmak zaman alabilir. Günlük hayatınıza aynı şekilde devam ettiğinizde göreceksiniz, bir süre sonra o günü çok daha az düşünüyor olacaksınız.

Flört edin: Günlük hayatta, çevrenizin farkında olun ve flört imkanlarını değerlendirin. Bakışma, karşılıklı gülümseme kendinize güveninizi arttırdığı gibi, moralinizi de yükseltecektir.

 
 
Benzer Yazılar:

Sıkıcı Bir İlk Buluşmadan Nasıl Kaçmalı?
Kırmızı Alarma Sebep Olan Davranışlar
İlk Buluşmadan Sonra Kaybolan Erkekler
İlk Buluşmanın Ardından İkincisi Gelmeli mi?
İlk Buluşmanız Kabusa Dönmesin

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.