Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşmanın Ardından İkincisi Gelmeli mi?

 

 

İlk buluşma, aynı zamanda son buluşmanız mı oluyor genelde? “Elektrik almadım, vakit kaybetmeyeyim” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ancak, tam da bu sebepten fırsatları kaçırıyor olabilir misiniz?


Bir kişi hakkında doğru izlenimleri edinmek ve bir karar verecek kadar tanımak için ilk buluşma yeterli değildir. İlk buluşmanın oluşturduğu gerginlik ve nasıl davranacağını bilememek tam olarak olduğumuz gibi davranmamızı engeller. Konuşmanın ilerleyen döneminde karşınızdaki ile ortak noktalarınızın olmadığını düşünerek olumsuz izlenimlerinize odaklanırsanız ikinci bir buluşma için bir girişimde bulunmayacak ve onu daha yakından tanıyıp olumsuz izlenimlerin olumluya dönüşmesini engellemiş olacaksınız.

Ancak, gözardı edilmemesi gereken bir gerçek; evli kadınların %75’i aslında hiç de “benim tipim” dedikleri erkeklerle evlenmemiş olduklarını ifade etmeleri. “İlk görüşte anlamıştım, hemen dikkatimi çekti, aramızda anında elektrik oluştu” diyenlerin oranı oldukça düşük.

İlk karşılaşmada, “benim tipim değil” dedikleri erkeklere sırtlarını dönmeden tanımaya çalışan kadınlar bu süreçte aslında ne kadar iyi anlaştıklarını fark ettiklerini belirtiyor.

Tam da bu sebepten, karşınızdakiler bir şansı daha hak ediyor. İşler düşünmediğiniz şekilde gelişebilir ve aslında tam da düşündüğünüz gibi biriyle karşı karşıya oturmakta olduğunuzu fark edebilirsiniz.

İkinci buluşma hakkında karar vermeniz gerektiğinde, karşınızdaki için “fena biri değil” gibi bir izlenim edindiyseniz bir kere daha düşünün ve hemen başınızdan savmayın. Gerçekten de elektrik almış olmanız gerekmiyor.

Diğer yandan, bazı durumlarda onu bir daha kesinlikle görmek istemediğinize karar verebilirsiniz. Bunlar karşınızdaki kişinin genel ahlak kuralları, konuşurken kullandığı kelimler, vücut dili, terbiyesi ile ilgili belirtiler olabilir. Böyle bir surumda, ikinci bir şans belki de gerçekten zaman kaybı olacaktır.

eÇift – Aşk Burada Başlar.