Kalp Çarpıntısı

Sıkıcı Bir İlk Buluşmadan Nasıl Kaçmalı?

 

 

İlk buluşma ile ilgili verilen tavsiyeler genellikle buluşma öncesi yapacağınız hazırlık hakkındadır. Kıyafetleri bir gün önceden seçmek,  buluşma yeri hakkında önceden bilgi edinip oraya nasıl gideceğinizi planlamak, geç kalmamak için erken çıkıp yakınlarda bulunmak gibi sıralayabileceğimiz önemli noktaların dışında bir de buluştuktan sonrası için söylenenler vardır. Bunları eÇift‘te  ayrı bir yazı olarak uzun uzun anlatmış olsak da ilk buluşma ile ilgili söyleyebileceklerimiz bitmedi.

İlk izlenimin önemini bildiğimizden, hazırlığımızı eksiksiz yapsak da bazen işler umduğumuz gibi gitmez. Yazışırken sohbet edebileceğiniz sayısız konunuz olmuşsa da karşılıklı otururken diliniz tutulabilir. Kendinizi düşündüğünüz gibi gitmeyen bir buluşmanın ortasında bulduğunuzda, eliniz kolunuz bağlanmasın. Aksi takdirde hevesle beklediğiniz bu an işkence gibi gelebilir.

Heyecan, yüksek oranlarda olduğunda kontrolü zorlaştırabilir. Karşınızdaki kişiyi değerlendirirken bu faktörü de göz önünde tutmanız gerekir. Ama 10 – 15 dakikadan sonra dahi anlaşamadığınızı düşünüyorsanız, size bir ömür gibi gelen sessiz anlara tahammül etmeniz gerekmiyor. Eğer önceki konuşmalarınızdan yola çıkarak, bir şans hak ettiğini düşünüyorsanız kafede oturmaya devam etmek yerine bir yürüyüş ya da sinema ziyareti önerebilirsiniz. Böylece anın gerilimini azaltabilir ve üzerinde konuşacak birşeyler bulabilirsiniz.

“Hiç oluru yok, aramızda çekim yok hatta elektrik negatif” derseniz öneri kısmına geçmeden buluşmayı sonlandırmanızı tavsiye ederiz. Bu noktada dikkat etmeniz gereken, kullandığınız ifade ve beden dilidir. Birbirinize ayırmış olduğunuz vakti değersiz kılmayacak, karşınızdakini kırmayacak sözler seçmek önemlidir. Ayrıca, lafı dolandırmak da işleri zorlaştıracak, bahaneler ise sizi küçük düşürecektir. “Ocakta yemeğim var, gitmem lazım” gibi bir bahane, karşınızdakine saygısızlık olacaktır. Bunun yerine, “Buluşmak için yanlış bir zaman belirlemiş olabiliriz, burada ayrılalım. İstersen başka bir zaman tekrar deneylim.” gibi  daha dürüst bir yaklaşım daha etkili olacaktır. Hem de sizi rahatsız durumdan kurtaracaktır.

Herkesle güzel vakit geçiremeyebilirsiz. Her buluşmanız eğlenceli geçmeyebilir. Ancak, siz durumu nasıl idare edeceğinizi bildikten sonra ilk buluşmalar kabusa dönmek yerine gülebileceğiniz birer anı ve kazanılmış deneyim olarak kazancınız olabilir.

İlk buluşmalar için deneyimle oluşan tavsiyeler saymakla bitmiyor demiştik. Daha fazlası için diğer yazılarımızı da okuyabilirsiniz:

 

İlk Buluşmanız Kabusa Dönmesin

Buluşmaların Altın Kuralı

İlk Buluşmada Bu Yiyeceklerden Kaçın!

İlk Buluşmada Düşünmeden Tercih Edebileceğiniz Yiyecekler

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.