Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşmanız Kabusa Dönmesin

 

 

İlk buluşma, heyecan derken bir de konuşmama mı dikkat edeceğim diyebilirsiniz? Cevabımız “Evet!”. Bir yanlış kelime ile tüm olumlu izlenimleri yok etmek istemiyorsanız, özellikle aşağıda sıraladığımız kelimelere dikkat edin.


 
Tamam / olur:  Bu iki kelimeyi mümkünse hiç kullanmayın. Kendiniz, kararlarınız, düşünceleriniz hakkında hiçbir ipucu vermeyen bu kelimeler, karşı tarafı sıkabilir. Sırf, öneriyi geri çevirmemek için kabul etmişsiniz havası verebilir. Yeni tanışmakta olduğunuzu unutmayın ve daha açıklamalı ve ayırdedici cümleler kullanın. Örneğin, “Cem Yılmaz’ın son filmine 2 biletim var, Cuma akşamı beraber gidelim mi?” sorusuna yalnızca “Olur” diye cevap vermemelisiniz. “Çok sevinirim, ne zamandır gitmek istiyordum.”  Ya da “Ben geçen hafta izledim ama seninle de izlemekten büyük keyif alırım.” Gibi cümleler karşı taraf için daha tatmin edici olacaktır. Aynı şekilde, olumsuz cevaplarınızı da mutlaka bir açıklama ile tamamlayın.

“Nefret” ediyorum: Nefret gibi güçlü kelimeleri kullanmaktan sakının. Özellikle de olumsuz anlamlı ağır sözcükler karşınızdaki kişiyi rahatsız edebilir.  “En kötü” ile başlayan cümleler, “yazık”, “zavallı” gibi kelimeler ilk buluşmada yer almamalıdır. Daha olumlu deneyimlerden konuşabilir, umutlu ve pozitif yorumlar tercih edebilirsiniz. Daha ilk buluşmadan karşınızdakinin içini karartmayı istemezsiniz.

Ex aşkım:  Yeni tanıştığınız birine ilk günden eski sevgililerinizden bahsetmek kadar büyük bir hata olamaz. Hala onu düşündüğünüz, ayrılığı sindiremediğinizin göstergesi olduğu gibi sizinle yeni tanışan birini hiç ilgilenmediği bir kişi hakkında gereksiz bilgiler edinmek zorunda bırakır. Ayrıca, buluşma amacı eski sevgilinizi değil sizi tanımaktır. Konunun açılmasını engelleyemediyseniz, eski sevgilinizi kötülemekten kaçının. İleride onun hakkında da böyle kötü konuşabileceğinizi düşünüp sizden soğumasına sebep olabilirsiniz.

Argo sözcükler: Hem kadın, hem de erkek için geçerli olan bu durum oldukça iticidir. Cinsel ya da ırk ayrımcılığı yapan kelimeler kullanmak, küfür etmek genelde yapılmaması gereken davranışlara örnek olduğu gibi ilk buluşma için kesinlikle ağızdan kaçırılmaya gelmez. Sözcük seçimlerinize dikkat edin ve aşağılayıcı tabirlerden uzak durun.

Ses tonu ile ilgili: En az kullanmamanız kelimeler kadar önemli bir konu da sesiniz ve tepkileriniz. Özellikle kadınlar, zaman zaman heyecanlarını paylaşmak için seslerini ve tepkilerini istediği oyuncağa kavuşan çocuk gibi kullanır. Bu tip tepkiler şirinlik olsun diye yapılsa da erkekler tarafından pek öyle karşılanmaz. Aynı durum, erkeklerin ağızlarını yayarak maço bir tavırla konuşup karşısındakini etkilemeye çalışmasında da oluşuyor. Doğallığınızı koruyun ve çok yüksek ya da çok alçak olmayan bir seviyede konuşmaya çalışın.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.