Afrodizyak Kalp Çarpıntısı

İlk Buluşmada Bu Yiyeceklerden Kaçın!

 


 
Bazı yiyecekler vardır, yerken tekbaşınıza ya da evde olduğunuza şükredersiniz. Örneğin, spagetti.

Çok sevsem, bol bol yesem de her seferinde üstüme başıma sos bulaştırmadan yemem mümkün olmuyor. Şimdi düşünün bir de karşımda hoşlandığım biri varken spagetti yemeye kalktığımı, eyvah eyvah..

Tabi yemek seçerken her zaman bunu düşünmüyoruz. Bu yüzden, “ilk buluşmalarda tercih etmezseniz rahat edersiniz“ diyeceğimiz birkaç yiyeceği sizinle paylaşalım dedik.

 

Çorba:  Çok masum gibi gözükse de hüpürdetme, dökme ve ağız kenarına bulaştırma riskinizin bulunduğu bir yiyecektir. Siz son derece dikkatli olup konsantre bir şekilde çorbanızı içmeye çalışırken karşınızdakinin sözlerine gereken ilgiyi gösteremeyebilirsiniz. Ayrıca, sıcak çorbaların bir etkisi daha var. Her zaman olmasa da bazen sıcağın etkisiyle burun akıntısına sebep olabilir. Bu da kesinlikle kaçınmanız gereken bir durum.

 

Fazla Baharatlı Yiyecekler: Özellikle fazla bilmediğiniz, sık sık yemediğiniz (örn. Hint ya da Meksika usulü) bol baharatlı yiyecekler ilk buluşmalar için oldukça risklidir. Alışkın değilseniz fazla acılı bir yiyecek, sizin kızarıp terlemenize hatta belki de hıçkırık tutmasına sebep olur. Yemekten sonra da biraz vakit geçirecekseniz, baharatlı yiyecekten rahatsız olan midenizin keyfinizi kaçırmasına sebep olabilirsiniz.

 

Sarımsak – Soğan: İkisi çok yararlı, Türk mutfağında bolca kullanılan ve sevilen yiyecekler olsa da karşınızdaki yemediği takdirde çekilmez bir kokuya sebep olur. İlk buluşmada bırakacağınız izlenimi sarımsak ya da soğanla gölgelememek için ilk buluşmalarda kaçınmakta fayda var.

 

Patates kızartması – Tavuk kanat: Elle yenmediği takdirde oldukça zorlayan tavuk kanadını ilk buluşmada elde yemek de pek güzel bir görüntü oluşturmayacağı için önermiyoruz. Aynı şekilde patates kızartaması da tıpkı kanat gibi yağlı olmakla birlikte elle yenildiği için iyi bir tercih değil. Genel itibariyle „fast food“ olarak tabir edilen hamburger gibi büfe yiyecekleri ilk buluşmalarda olmazsa daha iyi. Ağzınıza elinize bulaşarak en az spagetti kadar risk teşkil eder. Böyle bir yeri öneren tarafı biraz ucuzcu ya da pinti gösterme riski de cabası.

 

 

Bunlara karşılık, ilk buluşma için ideal olacak yiyecekleri merak ediyorsanız, buyrun buraya bir göz atın.