Kalp Çarpıntısı

Yalnızlıktan Bunaldınız Mı?

 

 

Yalnızlık zor. Hayatı paylaşacağınız o özel insana bir an evvel kavuşmak isteyebilirsiniz. Ancak, önce bir dakika durup kendimize bakalım. Hayalimizdeki insanla karşılaştığımızda güzel bir ilişki yürütecek durumda mıyız gerçekten?

Sıralayacağımız maddeler duygusal açıdan hazır olup olmadığınızı tespit etmeye yardımcı olabilir:
 
 
Üçüncü bir kişinin etkisi: Eski ilişkinizin etkilerinden kurtulamamış olabilirsiniz. Yeni biriyle tanışma aşamasında, onu sürekli eski kız/erkek arkadaşınızla karşılaştırıyorsanız, bu konuyu henüz aşamamış olduğunuzu gösterir. Geçmişte yaşadıklarınızdan sıklıkla bahsetmek de benzer bir durumun göstergesidir. Öncelikle yapmanız gereken bu defteri kapatıp, karşınızdakini olduğu gibi, başkalarıyla karşılaştırmadan değerlendirmektir.

Umutsuz bir arayış içinde olmak: Uzun zamandır yalnızsanız ve bu durum canınıza tak ettiyse arayışınıza gereğinden fazla önem veriyor olabilirsiniz. Hayatınızın birincil amacını bir eş bulmak olarak belirlediyseniz dışarıdan bakıldığında fazla umutsuz görünür ve karşınızdakinin gözünü korkutursunuz. İlk fırsatı kaçırmamak için farkında olmadan fazla sık boğaz edebilirsiniz.

Genellemeler yapmak: Geçmiş deneyimlerinizden çıkardığınız dersler sonucunda insanları genelleyerek değerlendiriyor olabilirsiniz. Ancak, “her yakışıklı ve kendine güvenen erkek  aldatır” diye genelleyerek yakışıklı erkeklerden uzak durmak gibi hareketlerden kaçının. Çünkü, herkesin ayrı bir karakteri, ayrı deneyimleri vardır.

Alışkınlara öncelik vermek: Çeşitli alışkanlıklara sahipseniz, bunlar yüzünden fırsatları kaçırıyor olabilirsiniz. Sağlık ya da maddi sorunları beraberinde getirebilecek alışkanlıklardan kurtulmaya, daha sosyal aktivitelere ağırlık vermeye çalışabilirsiniz.

Profilinize gereken önemi vermemek: Arkadaşlık sitelerinde oluşturduğunuz profilleriniz sizi gerçekten doğru yansıtıyor mu? Sizi olmadığınız kadar karamsar ya da ciddiyetsiz gösteriyor olabilir mi? Bu konuda yakın bir arkadaşınızdan yardım alabilirsiniz. Profil bilgilerinize bakıp düzeltmeler konusunda yardımcı olabilir daha uygun adaylarla tanışmanıza yardımcı olabilir.
 
 
Bu konularda değerlendirmelerinizi yaptıktan sonra yeni bir ilişkiye hazır olup olmadığınıza karar verip duruma göre önlemlerinizi alabilir, çevrenizden yardım isteyebilirsiniz.

 
 
Benzer Yazılar:

Yeni Bir İlişkiye “Gerçekten” Hazır Mısınız?
Aşktan Umut Kesilmez
Aşkı Ararken…
Doğru İlişkiyi Yaşadığınıza Nasıl Emin Olursunuz?
Yalnızlıktan Sıkıldaysınız Böyle Buyrun!

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.