Kalp Çarpıntısı

Doğru Kişiyle Beraber Olduğunuzu Nasıl Anlarsınız?

 

 

Son anda iptal olan düğünler, ayrılıkla biten evlilikler… “Bir yerde bir hata yapılıyor ama nerede?” sorusundan yola çıkıp “Yanlış Adamla Evlenmemenin Yolları” isimli kitabı yazan Anne Milford, mutlu ilişkilerle ilgili birçok tespit paylaşıyor. Hayalimizdeki eşin özellikleri kişiden kişiye göre değişse de bazı özellikler herkes için geçerli.

Bu evrensel özelliklerle ilgili araştırmaları sırasında Milford, ortağı Jennifer Gauvain ile birlikte yüzlerce kadınla görüşüp aşağıdaki 5 maddede karar kılmış. Sağlıklı ilişkilerin olmazsa olmaz 5 maddesini şu şekilde sıralanıyor:

 

  • İyi yönleriniz ön planda: Beraber olduğunuz kişi sizi kötü alışkanlıklarınızı bırakıp iyi ve güzel değişiklikler yapmanızı için motive ediyorsa, +1 puanı kenara yazın. Kişisel gelişminiz için attıınız adımlar, kararsız kaldığınız konularda yol gösterme bir ilişkinin olmazsa olmazı.


  • Birbirinize güveniyorsunuz: İlişkinizde kıskançlığa, huzursuzluğa yer yoksa güven sorununuz yok demektir. İyi günde olduğu gibi kötü günde de birbirinize destek olacağınızdan emin olmak çok önemlidir.


  • Aynı değer ve inançlara sahipsiniz: Hayat, toplum, aile, gelecek gibi konularda aynı çizgide buluşmak çok önemlidir. Bu özellik çoğunlukla göz ardı edilir. Ancak, çoğu zaman fiziksel çekicilikten çok daha önemlidir.


  • Birlikte eğlenebiliyorsunuz: Beraber güzel vakit geçirebilmek, şakalaşıp gülebilmek ilişkinin sağlığı için olduğu kadar sizin sağlığınız için de olmazsa olmaz.


  • Tartışmalarınız kırıcı değil yapıcı: Birbirinize değer verdiğiniz için sorunları konuşmayı seçiyorsanız ve sırf eleştirmek için bağırıp çağırmak için tartışmıyorsanız olgun ve gelecek vadeden bir ilişkidesiniz demektir.

 

Bu özellikleri düşünerek, ilişkinizi yeniden değerlendirin. İçinizdeki ses sizin için doğru kişi olup olmadığını söyleyecek.

Mutlu ilişkilerle ilgili daha fazla tavsiye için aşağıdaki linklere tıklayabilirsiniz.

 

Zıt Kutuplar Birbirini Çeker mi?
Doğru İlişkiyi Yaşadığınıza Nasıl Emin Olursunuz?
Mutlu İlişkilerin 6 Altın Kuralı

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.