Kalp Çarpıntısı

Aşk Hayatınızda Devrim Yapın

 

 

İlk buluşmalar, yeni tanışmalar her zaman zordur. Yazılı olmayan kurallar hareket alanımızı daraltır. “Kibarlık” başlığı altındaki kuralları değiştirip baştan yazsak belki de iş çok daha kolay olacak. Kartları açık oynamaya var mısınız?


Bu soruya “evet” cevabını vermek maalesef yetmiyor. Püf noktası, alacağınız karaları uygulayabilmek.

İşte tüm ilk buluşmalara, tanışmalara yeni bir boyut getirecek 4 kural:

 

Dürüst olun: Karşımızdakini kırmamak, “kibarlık”tan ödün vermemek için çoğu zaman pembe yalanlar söyler ve aslında bulunmak istemediğimiz durumlarda buluruz kendimizi. Oysaki, kahve içmeyi sevmediğinizi ve bu yüzden kahve içme teklifi yerine taze meyve suları satan güzel bir mekan bildiğinizi söylemek hiç de kötü birşey değil. Aksine, işleri çok daha kolaylaştıracaktır.

Elinizden gelenin en iyisini yapın: Olmadığınız gibi davranmaya çalışmayın. Bu şekilde uzun bir ilişki yürütmek mümkün değil. Her zaman olduğunuz gibi davranıp anın keyfini çıkarın. Sonradan pişmanlık yaşamamanın en önemli belirleyicilerinden biri budur. Yapabileceğinizi yaptığınıza inancınız tam olduğunda, huzurunuz da kaçmayacaktır.

Herşeyi kişisel algılamayın: İstediğiniz gibi gitmeyen durumlardan kendinizi sorumlu tutmayın. Kötü deneyimler sırasında kişi kendini sorgular ve hatayı kendinde arar. Ancak, dış etkenlerin bu duruma etkisi düşünmediğiniz kadar büyük olabilir. Elinizden geleni yaptığınıza eminseniz, durumun aslında sizden kaynaklı olmadığını kabul edebilir, bunu deneyim ve çıkarılan dersler hanenize yazabilirsiniz.

Varsayımlarda bulunmayın: Konuşmaların, mimik ve jestlerin hatta kısa mesaj ya da mail mesajlarının satır aralarını okumaya çalışmak, düştüğümüz en büyük hatalardan olabilir. Gerçekle hiç de alakası olmayan anlamlar çıkarıp tavrınızı ona göre belirlediğinizde yanlış anlamalara sebep olursunuz. Zamanınızı ve enerjinizi böyle şeylere harcamak yerine önyargılarınızı ve kalıp düşünceleri kırmaya çalışabilirsiniz.  Böylece, daha az can sıkıntısı ve yanlış anlaşılma olacaktır.

 

Bu 4 kuralar ek olarak aklınıza gelen kuralları bizimle paylaşmanızdan mutluluk duyarız. Aşağıdaki  yorum kutusuna yorumlarınızı bırakabilirsiniz.

 

 

Benzer Yazılar:

Sıkıcı Bir İlk Buluşmadan Nasıl Kaçmalı?
Buluşmaların Altın Kuralı
İlk Buluşmadan Sonra Kaybolan Erkekler
Kötü Bir Buluşmanın Ardından…

 

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.