Kalp Çarpıntısı

İlişkinize Hareket Katın

 


 
Midede uçuşan kelebekler, kesilen nefesler, bulutların üstündeymişçesine yaşanan hafiflik hissi ve manasız gülümsemeler hep “AŞK”tan.  Bu aşk, ilişkiye dönüştüğünde zaman içinde ayaklarımızı yerden kesen gücünü kaybeder. Ancak, bu olması gereken bir durumdur. Önemli olan sıkıcı ve alışkanlıkların üzerine kurulmuş bir ilişki yerine, eğlenceli ve rituelleri olan bir ilişki yürütebilmek.

İlişkiyi emek harcamanız gerektiren, yük gibi gelen bir olgu olarak görmek bazen zaman içinde kaçınılmaz oluyor. Bu bakış açısını değiştirmek için alışkanlık yerine, rituel oluşturmayı deneyebilirsiniz. Böylece, daha eğlenceli bir hal alabilir ve motivasyonunuzu arttırabilir.

Bu ritueller için sayısız seçenek olduğundan, size ve ilişkinize en uygun olanlarını belirlemek size kalmış. Ancak, birkaç öneri ile başlayabilirsiniz:
 
Aşkın yolu mideden geçer:  Günlük hayatta, iş ve diğer sorumluluklara yetişmeye çalışırken bazen beraber yeme imkanı bulamıyor olabilirsiniz. Haftanın her günü olmasa da belli günlerde yemeği ya da kahvaltıyı beraber etmeye çalışın. Hatta vaktiniz varsa, mutfağa girip beraber sevdiğiniz yemek hazırlayın. Vaktiniz yoksa dışarıdan söyleyip televizyonun karşısına geçmeden yiyin. Yemek sırasındaki paylaşım ilişkiniz için önemli bir temel olacaktır.

Sarılın: Sarılmanın sağlığa olan olumlu etkisinin bilimsel olarak kanıtlandığını biliyor muydunuz? Günlük hayatın stresinden uzaklaşmak, kişisel dertlerinizden kurtulmak, kısacası daha iyi hissetmek için ayrılırken ya da karşılaştığınızda sıkı sıkı sarılın. Buna ikinizin de ihtiyacı olduğunu ve iyi geldiğini siz de göreceksiniz.

Kelimelerin yerini mimik ve jestlere bırakın: Bazen uzun uzun anlatıp konuşmak karşıdaki için yorucu olabiliyor. Kendinizi düşünün, yorucu bir günün ardından kafanızı boşaltmaya ihtiyaç duyarken bir de sevdiğinizin size anlattıklarını kavramaya çalışıyorsunuz. Bu da oldukça yorucu olabiliyor. Daha çok hareketlerinizle ve bakışlarınızla duygu ve düşüncelerinizi anlatabilirsiniz. Böylece aranızdaki görünmez bağı kuvvetlendirmiş olacaksınız.

Kültürel  aktiviteleri es geçmeyin: Aynı kitabı okumak, aynı filmi izlemek üzerinde konuşup fikir alışverişi yapabileceğiniz konuların oluşmasını sağlar. Tartışıp bakış açınızı geliştirebileceğiniz bu sohbetler, ilişkiniz için önemli birer rituel oluşturabilir.

Ayrı zaman geçirin: Yapışık ikiz gibi dolaşmak, her aktiviteyi beraber gerçekleştirmek çok sağlıklı değil. Arkadaşlarınızla ayrı ayrı da buluşun hatta ayrı tatillere çıkın. Biraz uzak kalmak, kendi bireyselliğinizi unutmamak ve birbirinizi özlemek ilişki için çok önemlidir.
 
Bu tip rituelleri zaman içinde çeşitlendirebilir ve daha mutlu ve uzun ömürlü ilişkiler yaşayabilirsiniz.
 

Benzer Yazılar:

Sarılmanın Gücü
Tartışmaya Son!
Küçük Sevinçler, Sağlam Temeller
O Da Sizi Seviyor!
Cicim Aylarının Ardından…
İlişkinizi Boşvermeyin!

eÇift – Aşk Burada Başlar