Kalp Çarpıntısı

Cicim Aylarının Ardından…

 

Birbirini bulmanın ilk heyecanı, midede kelebekler…  Cicim ayları belki de ilişkinin en güzel zamanları. Güzel olduğu kadar, kısa olmasıyla bilinen bu dönem bazı çiftler tarafından özlemle anılır.

Asıl gözden kaçırılan nokta, ilişkilerin bundan sonraki döneminin de güzel olabileceğidir.  Dengeli ve uzun ömürlü ilişkinin temelleri bu dönemde atılır.

Kelebekler mideyi terk edince ilişki rutine dönmek zorunda değil.
Bu yola girmemek için dikkat etmeniz gerekenler:

 

Günün değerlendirmesi: İş hayatı, şehir trafiği derken herkesin ayrı dertleri, yorgunlukları, kızgınlıkları oluyor. Gün içinde sınırlı iletişiminiz de olsa, günün sonunda karşılıklı oturup konuşmak hiçbir şeyin yerini tutmaz. Sevdiğiniz eve geldiğinde mutlaka “Günün nasıl geçti?” sorusunu sorun ve ilgiyle dinleyin.  En yakını olarak, sevinçlerini ve üzüntülerini size anlatmak isteyecektir. Bu paylaşım ile aranızdaki sevgi ve saygıyı arttırarak rutine dönme tehlikesi olan ilişkinizi yeniden canlandırabilirsiniz.

Hedef belirleyin: İleriye yönelik planlar, size motivasyon sağladığı gibi aranızdaki bağı da güçlendirir. Tatil planı, yapılabilecek en kolay ve gerçekçi plandır.  İleride de mutlu bir birlikteliğiniz olacağına dair inancı paylaştığınızı birbirinize gösterebileceğiniz en güzel yöntem.

Aşkın yolu mideden geçer: Yemeğin ne kadar önemli olduğunu asla unutmayın. Başbaşa yenilen güzel bir yemek, birbirinize zaman ayırıp uzun uzun konuşup keyif yapabileceğiniz bir akşamın başlangıcıdır. Bunu ara ara tekrarlamak, ilişkinizi canlı tutar.

Kişisel alan bırakın: Herşeyi birlikte yapmak, ilişkinin sağlığı açısından doğru değildir. Kişisel ihtiyaçlarınızı da göz önünde bulundurarak zaman zaman ayrı aktivitelerde de bulunmalısınız. Arkadaşlarınız, aileniz ile görüşmek , sevdiğiniz bir kitabı okumak ya da maç izlemek gibi alışkanlıkları göz ardı etmeyin. Sevdiğinizin bu yöndeki isteklerini de anlayışla karşılamalı, ona biraz zaman ve alan vermelisiniz.

Arkadaş olun: İlgi alanlarınız, günlük hayatlarınız, dertleriniz ve sevinçleriniz paylaşılmayınca size eskisi kadar anlamlı gelmeyebilir. Bunları sevdiğinizle paylaşabilmek çok önemlidir. Hayat arkadaşı olmanın ilk  yolu gerçekten arkadaşlarınızla olduğunuz kadar samimi, sabırlı ve paylaşımcı olmaktır.

eÇift – Aşk Burada Başlar.