Kalp Çarpıntısı

İlişkinin Adını Koymak

Bir ilişkinin en zor kısmı başıdır. “Başlamak, yolun yarısıdır.” sözü bu durumda da geçerli.

Tanışma döneminde adını koyamadığınız ilişkiden bir türlü emin olamaz, ciddi ve uzun vadeli bir birliktelik olup olmayacağını merak edersiniz.

Acele etmeyip, herşeyi akışına bırakmak zor olsa da tam olarak bunu yapmanız gerekir.  Konuyu açıp karşınızdakini baskı altına almak, hatta kaçırmak istemiyorsanız tabii.

Belirleyici konuşmayı yapana kadar, bazı ipuçlarından yararlanarak kendinizi rahatlatabilirsiniz.

Arkadaşlar ve aileyle tanışma: Başbaşa buluşmaların dışında sizi arkadaşlarıya da tanıştırıyorsa ilişkinizin ciddileşmeye başladığının belirtilerini gözlemleyebilirsiniz. Arkadaşların dışında bir de aile üyelerine sizden bahsettiğini anlatması ya da tanıştırmayı planlaması önemli adımlardır.

Gelecek planları: İlişkinin başında iki tarafın da gelecek planları yapmaktan kaçınması çok normal. Görüşmeye devam edip etmeyeceğinizden emin olmadan tatil planı yapmanız yalnızca karşınızdakini korkutmaya yarar. Ancak, görüşmeleriniz sıklaştıktan sonra gelecek planlarından bahsederken sizi de dahil ediyorsa kritik dönemi atlatıyorsunuz demektir.

Beraber geçirdiğiniz zaman: Artık haftasonunu planlarken onunla konuşmadan plan yapmıyor ve zamanınızın çoğunu beraber geçiriyorsanız “ciddiye gidiyor” hanesinin altına bir “+” daha koyabilirsiniz.

Tüm bunların olduğu bir ilişkide eninde sonunda o konuşmaya da sıra gelecektir. Aranızdakileri konuşup, niyetlerinizi paylaştığınız ve beraber olmaktan hoşlandığınızı itiraf edeceğiniz bu konuşma için acele etmeyin. Beraber mutlu olmak, onunla görüşmeyi sürdürmeye yeter. İlle de bir ismi olmasına başlangıç döneminde pek de gerek yok, değil mi?

eÇift – Aşk Burada Başlar.