Kalp Çarpıntısı

Midede Uçuşan Kelebeklerin Mevsimi Başlıyor

 

 

Mart ayının bitmesiyle beraber, soğuk havaları da geride bırakıyoruz.  Yılın en renkli mevsimi bahar, içimizi bambaşka bir enerji ile dolduruyor. Açan çiçekler, içimizi ısıtan güneş yeni umutları da beraberinde getiriyor. Yeni aşklar, ilkbaharın olmazsa olmazı.

Bu enerji dolu günleri iyi değerlendirmek için:

 

Dışarı çıkın: Çoğumuzun eve kapandığı karanlık ve soğuk kış günlerinin ardından güzel havaların tadını çıkarmak için kendini sokağa atanların sayısı oldukça fazla.  Parklar, kafeler baharın gelişini kutlayanlarla dolup taşar. Siz de arkadaşlarınızla buluşmak için böyle mekanları tercih ederek yeni kişilerle tanışma fırsatı yaratabilirsiniz. Belki de yan apartmanınızda oturuyordu da siz hiç karşılaşmadınız.

Hareket edin: Pozitif enerjinizi iyi değerlendirin. Spor yapın ve kış aylarındaki pasif hayat düzeninizi değiştirin. Yakınınızda park varsa koşuya çıkın ve gideceğiniz yerlere mümkün olduğunca yürümeye çalışın. Spor yaparken salgılayacağınız hormonlar, baharın getirdiği pozitif duyguları daha da perçinleyecektir.

Hobi edinin: Sevdiğiniz bir aktiviteye düzenli olarak vakit ayırmak zannettiğiniz kadar zor değil. Önemli olan başlamak. Örneğin, motosikletiniz varsa ve onunla gezmeyi seviyorsanız bulunduğunuz şehirdeki motor gruplarından birine katılıp haftasonu gezilerine  çıkabilirsiniz. Makarna yapımı atölyesi, italyan mutfağı gibi yemek kursları ya da bisiklet, yelken gibi çeşitli spor aktiviteleri… Seçim size kalmış. Sevdiğiniz bir işi yaparken sizinle aynı ilgi alanını paylaşan kişilerle tanışma imkanınız olabilir.

Kendinizi geliştirin: Olumsuz ve karamsar düşüncelerinizden kurtulmaya çalışın. Kendinize zaman ayırıp memnun olmadığınız konuları tespit edip çözme konusunda adımlar atın. Kitaplar, makaleler, uzun zamandır izleyemediğiniz filmler kendi gelişiminize katkı sağlayacaktır. Ayrıca, genel kültürünüzü oluşturan birikim insanlarla tanışırken konuşacak konu bulma sıkıntısınızı azaltacaktır.

 

Güzel hava, kalabalık parklar – kafeler ve çeşitli sosyal aktiviteler aşk için zemini hazırlıyor.

Hoşgeldin bahar!

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.