Afrodizyak Aşk Evlilik Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Yaşam

Evlilik Teklifi Yoksa Dava Var:Dava Açan Kadın!

Sizce sevdiğiniz bir kişiyle evlenmek için ne kadar süre birlikte olmalısınız? Daha doğrusu böyle bir sürecin varlığına inanıyor musunuz? Örneğin, 3 yıldır birlikte olduğunuz bir sevgiliniz var. Birbirinizi seviyorsunuz ve uyumlu gibide duruyorsunuz. Her şey yolunda gidiyor varsayalım. Hemen evlenmeniz gerekir mi? Yoksa birbirinizi tanımak için biraz daha süreye ihtiyacınız var mı?

Geçmişten günümüze değin belirli bir cevabı olmayan bir sorunsal aslında. Göreceli olarak kimileri evet kısa sürede olsa eğer sevgi ve uyum varsa evlenmek gerekir fikrini savunabilir, kimileri ise tanımak için uzun bir süre gerekir diyebilir. Her iki bakış açısı da geçerlidir ve niye bunu seçtin diye kimseyi sorgulama hakkımız olamaz. Her uzun soluklu ilişkinin de evlilik ile sonuçlanacağının garantisi yoktur öyle değil mi? Böyle bir durum karşısında ne yapardınız? Sizi bilmeyiz ama Zambiya’da yaşayan
Gertrude Ngoma isimli kadın 8 yıllık sevgilisine evlenme teklif etmediği için dava açmış! Hadi gelin detaylarına inelim!

26 yaşındaki Gertrude Ngoma ve 28 yaşındaki Herbert Salaliki 8 yıldır birlikteler. Nişanlı olan çifti diğer çiftlerden ayıran durum ise Gertrude’un sevdiği adam hakkında yasal işlem başlatması. Evlilik teklifi alamayan kadın artık beklemekten yorulduğunu dile getiriyor.

Bu da yetmezmiş gibi sevdiği erkeğin başka bir kadına mesaj attığı iddiasını da mahkemeye sunuyor. Sadakat konusunda ciddi şüpheleri olduğunu dile getiren kadın savunmasında şu sözlere yer veriyor: ” O hiçbir zaman ciddi olmadı ve ilişkinin geleceği hakkında endişelerim var. Geleceğimizin ne olacağını bilmediğim için onu mahkemeye vermeye karar verdim.”

Salaliki ise savunmasında Ngoma ile evlenmek istediğini fakat ekonomik açıdan yetersiz olduğu için böyle bir hamlede bulunamadığını dile getiriyor. Ngoma ise ”takdir ücretini” ödediğini ama ilişkide ciddi olduğuna kendisinin inanmadığını dile getiriyor. Bu arada Zambiya’da evlenecek erkekler nişanlısının ailesine takdir ücreti denilen bir para vermesi gelenektir ve zorunludur. Bizim ülkemizde başlık parası geleneği Zambiya’da zorunluluk olarak devam etmektedir.

Ücreti ödediği halde ve bir de çocukları olmasına rağmen hiçbir zaman birlikte yaşamamışlar. Gertrude ailesi ile yaşamaktadır. Finansal olarak düğünü karşılayamayacağını belirten Salaliki de sevdiği kadının ona yeteri kadar ilgi gösterdiği konusunda karşı tarafı suçlamıştır.

Yargıç, kadına evlilik sözleşmesinin ihlali nedeniyle dava açabileceğini belirtmiş ancak bunun yerine ikilinin aralarındaki husumeti mahkeme dışında uzlaşma yoluyla çözebileceklerine karar vermiş.

Peki siz bu konuda ne düşünüyorsunuz? Bu tür bir durum karşısında olsanız ne tür bir aksiyon alırdınız? Yorumlarınızı bekliyoruz. Dilerseniz yazımıza, dilerseniz de sosyal medya üzerinden fikirlerinizi bizimle paylaşabilirsiniz.

Kaynak : www.unilad.co.uk