Aşk Evlilik Kalp Çarpıntısı

Evlenmeden önce çiftlerin birbirine sorması gereken beş zor soru

Aşık olmak ve birisini tüm kalbinle sevebilme durumu insanın başına gelebilecek en harika şeylerden biri. Üstelik bir de o insanla hayatınızın geri kalanını geçirmeye karar verdiyseniz mutluluktan havaya uçmanız an meselesi olabilir. Hatta bu mutlu beraberliği bir nişanla da ciddileştirmiş olabilirsiniz. Peki ama mutlu olmaktan vaktiniz kaldığında ciddi meseleler ile ilgili konuşuyor musunuz? Ya da evlenmeden önce birbirinize sormanız gereken o zor ama zorunlu beş soruyu dürüstçe birbirinize sorabildiniz mi?

Hayatta her güzel şeyin tatsız ve zor yanları olduğu gibi ilişkilerde de insanların pek girmek istemediği ve hatta konuşmaktan çekindiği konular vardır. İşte bu beş soru tam da o konularla ilgili. Ancak sağlıklı bir ilişki ve evlilik istiyorsanız evlenmeden önce bu soruları birbirinize yöneltin.

1.       Paranızı ya da ortak bütçenizi yönetme konusunda bir yol planınız var mı?

Evlilik her şeyden önce bunca yıl bambaşka koşullarda, ev ortamında ya da farklı bir ev kültüründe yetişmiş iki insanın bir arada yaşamak için oluşturduğu bir anlaşmadır aslında. Ve kim ne derse desin saadet için asgari düzeyde maddiyata ihtiyaç vardır. Bakın burada bahsedilen para üzerine bir evlilik kurmak değil var olan kaynakları mutlu olmak için etkin yönetmektir. Çünkü kimse var olan ekonomik durumundan daha kötü şartlarda yaşamak istemez. Hatta ileride çocuk yapmayı da planlıyorsa birikimlere önem vermek zorundadır. O yüzden evlenmeden mutlaka bütçeniz ve onu nasıl yöneteceğiniz hakkında konuşun.

2.       Bir çocuk sahibi olmak sizin için ne kadar önemli?

Bir insanı dünyaya getirmek belki de evlilikten bile daha büyük bir sorumluluktur. Ve bir insanın sevdiği insandan çocuk sahibi olmak istemesi de bir o kadar doğal bir durum. Peki ama karşınızdaki kişi de sizinle aynı görüşte mi? Ya da siz hemen evlenip çocuk doğurmak isterken karşınızdaki kişi anne ya da baba olmaya kendini hazır hissediyor mu? Sırf sizi sevdiği için size hayır diyemeyecek birine istemeden bir sorumluluk yükleyip ilişkinizi çıkmaza sokmak sizce ne kadar mantıklı? Bu yüzden evleneceğiniz kişiyle daha evlenmeden çocuğunuzun bile planını yapmanızda fayda vardır.

3.       İleride başka birine ilgi duyması halinde bu sorunu nasıl çözeceksiniz?

Bu soruyu sormak belki de her ikiniz için dünyadaki en zor soru olacak. insan doğası gereği evrimleşir, duyguları değişir ya da daha da sağlamlaşır. Ancak önemli olan ileride hislerinizin bittiğini hissedip, başka birine ilgi duyduğunuzu farkettiğinizde karşınızdaki kişiyi kırmadan ve aldatmadan bunun üstesinden nasıl geleceğinizi önce kendinize sonra karşınızdaki kişiye sormalısınız. Ve belki de evleneceğiniz kişiye bile altından kalkmayacağınız çok büyük sözler vermemeniz gerektiğini fark etmek için bunu yapmalısınız.

4.       Özel hayatlarınızın sınırı ne olacak?

Birisiyle evleniyor olacağınız, özel hayatınızın biteceği anlamına gelmiyor. Her şeyden önce siz bir bireysiniz ve evleneceğiniz kişiyi tanımadan önce de sizin bir hayatınız, aileniz ve arkadaş gurubunuz vardı. Sırf evlendiğiniz için bir gecede tüm bu yaşantınıza sırtınızı dönmeniz hiç de mantıklı bir hareket olmayacaktır. Hem ilişkiniz hem de sizin ruhsal durumunuz için. O yüzden evleneceğiniz kişiyle birlikte geçirmeyeceğiniz zaman dilimlerinin planını yapmalı ve sınırlarını belirlemek için mutlaka bu sınırın ne olacağını birbirinize sormalısınız.

5.       Tartışmalarınızın sınırı ya da kırmızı çizgileriniz hakkında birbirinize soru sormaktan çekinmeyin.

Hayat hiçbir zaman tozpembe olmayacak. Birbirinizi sevdiğiniz, özlediğiniz kadar kıracaksınız da. Zaten sağlıklı bir ilişki sürekli mutlu olunan ya da öyleymiş gibi görünen bir ilişkiye sahip olmak değildir. Aksine sizi mutsuz eden durumları karşınızdaki kişiyle medeni bir şekilde tartışabilmektir. İşte tam da burada sinirli ya da gergin olduğunuzda nasıl davranmanız gerektiğini belirlemelisiniz. Ya da birlikte yaşarken yapıldığında dayanamadığınız hataları baştan söylemelisiniz. İşte tüm bu zorlu soruları başarıyla çözüme ulaştırabilirseniz tebrikler harika bir evlilik sizi bekliyor.

Durun bir dakika. Bir sorunumuz var ve ben hala o kişiyi bulamadım diyenleriniz mi var yoksa. O sorunun çözümü ise çok basit. Haydi kendiniz için bir iyilik yapın ve eCift.com ‘ a ücretsiz üye olun. Hatta çözeceğiniz bilimsel ideal çift testi ile karakter yapınıza en uygun kişiyi kolayca bulma ayrıcalığına da eÇift’te erişin.