Kalp Çarpıntısı

Ayrılığın Etkisinden Kurtulun

 

 

Ayrılık… Bu konuda farklı açılardan birçok yazı yazdık. Ancak, zor ve sancılı bir dönem olmasından dolayı, hakkında yazılacak şeyler bitmiyor.

Hayal kırıklığı ile biten ilişkilerin etkisinden kurtulmak biraz zaman alır. Ayrılık döneminin ardından yeni bir ilişkiye hazır olup olmadığınızdan emin olamazsınız. Geçmişin olumsuz etkilerinden kurtulmak için odağınızı şu şekilde belirlemeye çalışın:

Kazandığınız deneyim: Biten bir ilişki, ilerisi için önemli ipuçları verir. Kendi beklentilerinizi belirleme de ve ilişkide kabul edemeyeceğiniz kriterleri farketmenize yardımcı olur. Bu bilince ulaşınca gelecekteki ilişkilerinizi şekillendirirken daha sağlıklı kararlar alabilirsiniz.

Geçmişi düşünmeyi bırakın: Ayrılığın sebepleri ve şekli ne olursa olsun, ilk zamanlar ister istemez aklımızdan çıkmaz. Edineceğimiz hobiler, çeşitli sosyal aktiviteler, spor ve arkadaş buluşmaları konuyu fazlaca düşünmenizi engelleyebilir. Kendi kendinizi bir kısır döngüye sokmayıp fazla düşünmemeye çalışın. Gerisini zaman halledecek.

Elinizdekilerin kıymeti: Biten, giden ya da kaybedilen üzerine odaklanmak yerine elinizdekileri düşünün. İyi bir işiniz, sevdiğiniz arkadaşlarınız, düzenli spor aktiviteniz ya da sevimli bir kediniz olabilir. Hayatınızda iyi giden şeyleri düşünün ve enerjinizi bu kanallara yönlendirin. Olumsuzluklar, hiçbirşeyin önüne geçmesin.

Barışmak çözüm değil: Bir kere ayrılma konusu gündeme geldiyse, ortada ciddi sorunlar olduğunu söyleyebiliriz. Çözülenmemiş sorunları yok sayıp ilişkiyi yeniden canlandırmaya çalışmak sizi yıpratmaktan başka işe yaramayacaktır.  Enerjinizi bu şekilde harcamak yerine, yeni, yıpranmamış, size daha uygun, beklentileriniz doğrultusunda gelişecek olgun ilişkilere saklayın.

Sizi mutlu edenler: Hayatta zevk aldığınız şeyleri sorsak ne cevap verirsiniz? Yemek yemek, müzik dinlemek, birilerine yardım etmek? Sevdiğiniz, stresinizi azaltan, sizi mutlu edenleri tespit edin. Bu aktiviteler yeni tanışmalara vesile olabilir, sizin de ayrılık döneminde kendinizi daha iyi hissetmenize yardımcı olur.

 

Negatif kısımlara odaklanmak yerine vizyonunuzu geniş tutun ve çevrenizde olanları kaçırmayın. Böylece, gelecekte aradığınız uzun ömürlü ilişkiye daha yakın ve hazır olabilirsiniz.

 

Benzer Yazılar:

Ayrılık Dönemi İçin Rehber Bilgiler
Mutluluk Ömrü Uzatıyor
Aşk Uğruna Yapmamanız Gerekenler
Kalp Ağrısına İlaç Gibi Filmler
Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek

 

eÇift – Aşk Burada Başlar