Kalp Çarpıntısı

Ayrılık Dönemi İçin Rehber Bilgiler

 

 

 

Ayrılık, her zaman zor.  Hayal kırıklıkları, kalp ağrıları ile beraber geçen zor bir dönemin başlangıcı.  Bazen, sevgi – saygı çerçevesi korunamadığında daha da travmatik bir hal alabilen “ayrılık” ardından ne yapacağınızı şaşırabilirsiniz.


Böyle durumlarda mutlaka yapmanız gereken şeyler olduğu gibi, uzak durmanızda gereken şeyler de var. Herşeyden önemlisi, bu dönemin geçici olduğunu unutmayıp ileride geriye dönüp baktığınızda hissedeceğiniz hafifleme ve şaşkınlık.

 

Ağlayın: Kalbiniz kırıldığında, birini kaybettiğinize üzüldüğünüze, onu özlediğinizde, yaptıklarına kızdığınızda çekinmeyin ağlayın. Güçlü olmaya çalışıp içinize atmayın. Zor bir dönemden geçtiğinizin farkında olarak duygularınızı akışına bırakın.

 

Sessizliğinizi koruyun: Yaşadığınız öfke ve kızgınlık geçmeden aksiyona geçmemenizde fayda var. Böyle zamanlarda söylenen sözlerden dolayı sonradan yaşanan pişmanlık, yapılanların etkisini azaltmaz. Öfkenizi yaşayın ve tepkilerinizi göstermeyi zamana bırakın. Söylemek istediklerinizi ona yazarmış gibi günlüğe yazın ya da arkadaşlarınıza yazıp yollayın. Kızgınlığınızı atmanıza yardımcı olacaktır.

 

Kendinizle ilgilenin: Kendinizi ihmal etmeyin. Tam tersine şimdi tüm dikkatinizi kendinize vermemnin tam zamanı. Çikolata yiyerek kendinizi daha iyi hissediyorsanız, kendinize en sevdiğiniz çikolatayı almanızda hiçbir sakınca yok. Stresinizi azaltıp sizi rahatlatacak aktivitelere katılın. Bu bazısı için yakın arkadaşlarıyla buluşmak olabilir, bazısı için uzun bir koşuya çıkmak ya da spa ve masaj programına katılmak.

 

Dedektifliğe kalkışmayın: İlişkinin ardından içine düşeceğiniz boşluk durumunda ne yapacağınızı bilemeyebilirsiniz. Sürekli onun ne yaptığını merak edip Facebook sayfasına girmek, Foursquare üzerinden yaptığı yer bildirimlerini takip edip kimlerle görüştüğünü araştırmak size birşey kazandırmayacaktır. Aksine kafanız iyice karışabilir.  En iyisi, tüm bağlantılarınızı bir süreliğine dondurmak ve kendi güvenli çevrenizin (yakın arkadaş ve ailenizin) dışına çok çıkmamak.

 

Yardım isteyin: Bazen yaşananların etkisinden kurtulmak çok fazla zaman ve güç ister. İşin içinden çıkamadığınızı hissettiğinizde umutsuzluğa kapılmak yerine yardım isteyin. Bunun utanılacak bir durum olmadığını, hepimizin zaman zaman zor dönemlerden geçip destek ihtiyacı hissettiğimizi unutmayın. Yakın çevrenize ya da profesyonel birilerine danışın. Kendi başınıza uzun bir zamanda çözebileceğiniz sorunları çok daha kısa zamanda atlattığınızı göreceksiniz.

 

Çareyi alkolde aramayın: Bir kadeh şarap ya da bir bardak bira kafanızı rahatlatmanıza yardımcı olsa da bu sınırı aşmamaya çalışın. Depresan etki yaratan alkolü fazla tükettiğinizde istemediğiniz durumlara sebep olabilirsiniz. Böyle durumlarda gerçekten güvendiğiniz insanlarla beraber olduğunuzdan emin olun ve  özellikle telefonunuzdan uzak durun.

 

Film izleyin: Kafayı boşaltmak, karamsarlıktan kurtulmak, biraz gülüp rahatlamak için film izlemek gibisi yok. Birkaç saatlik bir aranın size ne kadar iyi geldiğini göreceksiniz. Ayrıca, bazı filmlerin ilişkiler üzerine olan bakış açınıza yeni alternatif bakışlar sağlayacağını da belirtmekte fayda var. Böyle bir dönemde izleyebileceğiniz filmlerin listesi için tıklayın.

 

Spora yazılın: Spor, fiziksel sağlığınız açısından olumlu etkilere sahip olduğu gibi salgılayacağınız hormonlar sayesinde ruhsal durumunuzu da pozitif etkileyecektir. Daha sakin birşeyler tercih ediyorsanız, yoga – pilates gibi kursları inceleyebilir; eğer öfkenizi çıkarıp rahatlamaya ihtiyaç duyuyorsanız kickbox – tekvando gibi türleri araştırabilirsiniz.

 

Sabırlı olun: İlişkinizin süresi ve yaşadıklarınızın yoğunluğuna bağlı olarak değişebilecek ayrılık sonrası bocalama döneminizde sabırsızlık yapmayın ve kendinize zaman tanıyın. Yaşadıklarınızı sindirerek yola sağlıklı bir şekilde devam edebilmek için kendinizi oyalayacak  ilişkilere atmayın. Zaman herşeyin ilacı.

 

Affedin ve yolunuza devam edin: Size yaşattıkları ne olursa olsun, ilişkiler iki kişinin karşılıklı iletişimi ile var olur. Yaşanmışlıkları geride bırakarak önünüze bakabildiğiniz zaman, ona kızmanın ne kadar anlamsız olduğunu farkedebilirsiniz. Olanlar olmuş ve geçmişi değişterecek bir durum söz konusu olamayacağı için kendi huzurunuzu kaçırmayın. Olanları geride bırakın, çıkardığınız dersleri bir yere not alın ve kendi geleceğinize, yeni ilişkilerinize odaklanın.
 Benzer Yazılar:

Ayrılığı Fırsat Olarak Görebilmek
Huzursuz İlişkiler Hasta Ediyor
Kalp Ağrısına İlaç Gibi Filmler
Kalbi Kırıkların İlacı, Çikolata!
Yeni Bir İlişkiye “Gerçekten” Hazır Mısınız?
“Eski Fotoğrafları Silmek” Mi Dediniz?

eÇift – Aşk Burada Başlar.