Kalp Çarpıntısı

Fazla Mesajlaşma İletişimi Bozuyor!

 

 

Yoğun mesajlaşmanın en düzenli ilişkileri bile olumsuz etkilediğini biliyor muydunuz?

Yapılan araştırmalar, mesajlaşma yoğunluğunun ilişkinin kalitesini gerçekten de düşüren bir etken olduğunu tespit edilmiş.


Brigham Young University araştırmasına katılan 18 – 25 yaşları arasındaki 267 kişinin %38 ciddi bir ilişkide, %46si nişanlı ve %16sı evli olduğunu belirtirken, mesajlaşma ile iligili sorulara verdikleri cevaplar ilginç sonuçlara sebep oldu.

Araştıma sonunda, yüz yüze konuşmak yerine mesajlaşmayı tercih etmenin ilişkiden memnun olma seviyesini düşürdüğü tespit edildi.

Uzmanlar, özellikle hassas konuları, rahatsızlıkları mesajlaşarak dile getirmekten kaçınmanızı öneriyor. Zira, mesajlaşarak yapılan tartışmalar hiçbir zaman tatlıya bağlanamıyor. İçinde bulunduğunuz farklı durumlar, ses tonu ve mimiklerin eksikliği karşılıklı anlaşmayı oldukça sınırlandırıyor. Sizin gerçekten ne kadar endişeli olduğunuzu ya da karşınızdakinin ne kadar kızgın olduğunu tam olarak kavrayamamanıza ve kendinize göre cevaplar göndermenize sebep oluyor. Anlayacağınız üzere ortaya ciddi bir iletişimsizlik çıkıyor.

Özellikle “Özür dilerim” ya da “Konuşmamız gerekiyor” gibi mesajları atmamaya özen gösterin. Biraz daha sabrederek görüştüğünüzde yüz yüze konuşmak, sorunları çok daha kolay çözüme kavuşturmanıza ve sağlıklı bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.

Mesajlaşmalarınız sırasında daha çok “Akşama seni göreceğim için çok mutluyum. Öpüyorum” ya da “Toplantıların süper geçsin.. Aklımdasın.” gibi olumlu içeriklere yer vermeye çalışın.

Eğer sizi çok huzursuz eden ve söylemek istediğiniz birşeyler varsa, mesajlaşmak yerine arayıp konuşmak da bir alternatif olabilir. Yüz yüze görüşmenize kadar bekleyemeyeceğiniz, uzak olduğunuz zamanlarda telefonu konuşmak için kullanmayı deneyin. Çok daha az gerilim ve tartışmayla anlaşmaya varabilir, sağlıklı bir iletişim kurabilirsiniz.
Unutmayın, uzun ve mutlu bir ilişkinin temeli doğru iletişime dayalı.
Benzer Yazılar:

163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk
Teknolojik Düğünler
Facebook’ta İlişki Kuralları
Gelişen Teknolojiden Aşk Hayatımız Da Etkileniyor!

eÇift – Aşk Burada Başlar.