Flört Kalp Çarpıntısı

Facebook’ta İlişki Kuralları

 

 

Modern zamanlarda aşk, sosyal medya ile de iyi geçinmek zorunda. Aksi takdirde, sık sık kullandığımız Facebook ve Twitter hesapları ilişkilerinize zarar verebilir.

Arkadaşlarla bağlantıda kalmak, paylaşımlarda bulunmak için kullandığımız bu hesaplarda, bir ilişkideyken daha dikkatli hareket etmek gerekiyor. Tüm özel hayatınızın en yakın arkadaşınızdan, en uzak arkadaşınıza kadar herkesin gözleri önüne sermek istemiyorsanız tabii.

 

Gizlilik Ayarlarınızı Kontrol Edin: Facebook, istediğiniz arkadaşınıza istediğiniz albümü ya da durum güncellemesini gösterme imkanı veriyor. Arkadaşlarınızı gruplayarak ayarlarınızı kontrol edin. Yeni tanıştığınız ve hoşlandığınız birini eklerken de önce limitli olarak paylaşımda bulunun. Ne kadar güvenilir olduğunu bilemezsiniz.

Az paylaşın: Özellikle ilişkinin ilk dönemlerinde mutluluğunuzu herkese duyurmak isteyebilirsiniz. Ancak, paylaştığınız fotoğraflar başınıza iş açabilir. Özellikle parti ve tatil fotoğraflarında dikkatli olun. Ne kadar az paylaşırsanız, o kadar güvenli.

Zayıf anlarınızda bilgisayardan uzak durun: Sevdiğinizle kavga ettikten sonra sinirinizi Facebook ya da Twitter’da ifade etmek, sizi pişman edebilir.Sinirlenmenize sebep olan biri varsa bunu kendisine özel yollardan iletin. Aynı şekilde, toplumu ilgilendiren meselelerde düşünmeden fikirlerinizi paylaşmayın. Beklemediğiniz şekilde yanlış anlaşılabilecek ifadeler çıkarabilirsiniz.

Doğal olun: İnternette neyin doğru, neyin yanlış olduğunu anlamak zor olabilir. Tatsız süprizler yaşamamak için, photoshop gibi programlar kullanarak fotoğraflarınızla oynamayın. Olduğunuz gibi gözükmeniz sizin avantajınıza. Çünkü, dürüst ve kendinizle barışık olduğunuzun göstergesidir.

Herkesi eklemeyin: Sevdiğiniz sizi arkadaşlarıyla tanıştırdıkça, ilk iş olarak hepsine arkadaşlık isteği yollamayın. Biraz daha zaman verin ve ne sıklıkla görüştüğünüze dikkat edin. Duruma göre samimi olduklarınızı ekleyebilirsiniz. Ancak, diğer durum sizin kişilerle değil yalnızca arkadaş sayısını arttırmakla ilgi olduğunuzu zannebilirler.

İlişki durumu: Flört döneminde Facebook ilişki durumunuzu “ilişkim var” olarak değiştirmek için acele etmeyin. İlk günden böyle bir değişiklik yapmanız, sevdiğinizi korkutabilir. Bir anda fazla ciddi gelebilir ve sizden uzaklaşmasına kadar gidebilir. İyice emin olduktan sonra, durmunuzu paylaşmanızda bir sakınca yok.

Şifreleri paylaşmayın: Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarının çoğu kişiseldir. Kendi şifrenizi sevdiğinizle paylaşmayın. Aynı şekilde, ondan da şifre isteyip hesabını karıştırmayın. Güven ve kişisel alanın sınırlarını bilmek bir ilşikinin olmazsa olmazıdır.

 

eÇift – Aşk Burada Başlar.