Flört Kalp Çarpıntısı

163 SMS + 70 Facebook Mesajı ile Gelen Aşk

 

 

Teknoloji, hayatımıza her geçen gün yeni bir boyut kazandırıyor. İlişkiler de bu değişikliklerden ister istemez etkileniyor.

Eskiden “tanışma” ile “sevgili olma” süreci daha uzunken, şimdilerde sosyal medyanın sağladığı iletişim imkanları sayesinde oldukça kısa.

Rakamlarla konuşmak gerekirse, ortalama 224 tweet, 163 kısa mesaj, 70 Facebook mesajı, 37 e-posta ve 30 telefon konuşmasından sonra çiftler arasındaki romantik ilişki resmiyetini kazanıyor.
PIXmania’nın araştırma sonuçları iki kuşağın flört dönemi alışkanlıklarındaki değişiklikleri ortaya koyuyor. 55 ve üstü yaşlarındaki katılımcılar, flört döneminin ortalama 2,5 ay (78 gün) sürdüğünü paylaşırken; 25 yaş altı katılımcılarda bu süre 1 aydan kısa, 24 gün.

Araştırma sonuçlarına göre, ilk buluşmanın ardından 3 gün beklenen eski dönemler, yerini 3 – 4 saatlik bir araya bırakmış. Gençler, ilk buluşmanın ardından sosyal medya ya da kısa mesaj/telefon yoluyla iletişime geçerek flört aşamasını daha hızlı yaşıyorlar.

Erkek – kadınların davranış alışkanlıklarını da inceleyen araştırma, erkeklerin sosyal medyada kadınlara göre daha aktif olduğunu tespit etmiş. Flört amaçlı sosyal medya mesajları erkeklerde yılda 517 iken kadınlarda yazılan Facebook mesajları ve tweetler ortalama olarak 386.

Tüm bu hızlı mesajlaşmaların yanında, az da olsa eski tip aşk mektubu yazanlar da var. Ancak, bu oran %10’un altında.

Teknolojinin sağladığı yeni imkanlar, daha hızlı yakınlaşmamızı ve aradığımız kişiye daha kolay ulaşmamızı sağlıyor. Ancak, bu avantajlarının yanında yanlış kullanıldığı takdirde tam tersine de sebep olabiliyor. Karşılıklı güven, mahremiyet gibi konularda hassas olmayı gerektiriyor.

Yine de günümüzde sahip olduğumuz iletişim imkanları, 30 sene önce kimsenin aklına bile gelemeyecek kadar gelişmişken, onları kullanmamak gibi bir seçeneği düşünmek pek de mümkün değil.

 
 

Benzer Yazılar:

Teknolojik Düğünler
“Eski Fotoğrafları Silmek” Mi Dediniz?
Birbirlerine Twitter Üzerinden “Evet” Dediler
Facebook’ta İlişki Kuralları
Gelişen Teknolojiden Aşk Hayatımız Da Etkileniyor!

 
 

eÇift – Aşk Burada Başlar.