Kalp Çarpıntısı

Şişede Gelen Aşk Mektubu

Aşk mektuplarının herbiri kendine has ve ayrı güzeldir. Ama bir de şişeye konup denize atıldı mı, iş değişir.

Üç tarafı denizlerle çevrili topraklarda yaşıyor olsak da hangimizin aklına şişeye mektup koyup denize atmak gelir? “Öyle şeyler anca filmlerde olur.” dediğinizi duyar gibiyim. Ancak, yanılıyorsunuz!

Geçtiğimiz günlerde İskoçya sahillerinde gezmeye çıkan bir anne – kız, içinde Çince yazılmış bir mektup bulunan şişeyi bulunca, ilginç bir hikayeye dahil oldu.

Şişeyi bulan Lucy ve Nicola MacFarlane, içinde yazılı bir kağıt görünce oldukça heyecanlanmış. Çince harflerle yazılmış mektubu tercüme etmesi için arkadaşına gönderen Nicola MacFarlane, romantik bir cevap ile karşılaşmış. Mandarin dilinde yazılmış mektup, Çin’in Sevgililer Günü’nü kutladığı 07.07.2012 tarihinde kaleme alınmış. Ancak, şişenin hangi yolu takip ederek Edinburgh yakınlarındaki Portobello sahillerine vardığı gizemini koruyor.

Okyanusa hitaben yazılmış metinde“ Aşkımızın sonsuza dek sürmesi için lütfen şahidimiz ol.” cümlesi  bulunuyor. Sevgililer Günü’nde aşklarının devamı için dua niteliğinde yazdıkları tahmin edilen mektubun altına bir de isim ve tarih yazılmış.

Şişeyi bulan Lucy ve Nicola MacFarlane,  bu gizemli hikayenin kendilerini çok şaşırttığını belirtiyor ve özellikle, yolculuğunu merak ettikleri şişenin sahiplerini bulmak için çalışmalarını sürdüreceklerini ifade ediyor.

Sıradan bir gezmenin heyecan verici bir hikayeye dönüşmesi, aslında bu kadar kolay. Bundan sonra sahilde gezerken gözlerinizi  4 açın. Siz de kendinizi heyecan verici bir hikayenin içinde bulabilirsiniz, belli mi olur?

eÇift – Aşk Burada Başlar.