Kalp Çarpıntısı

Teknolojik Düğünler

Gelişen teknoloji, düğünleri nasıl etkiliyor? Hiç merak ettiniz mi?

Amerika’da bulunan gelinlik mağazası David’s Bridal, “Gelinlerin Aklında Ne var?” sorusundan yola çıkarak bir anket hazırlamış ve gelin adaylarına teknolojik gelişmeler hakkındaki düşüncelerini sormuş.

 MSN aracılığyla Düğünler

Anketin sonuçları arasında gelin adaylarının çoğunun düğünlerini Skype bağlantısı ile uzaktaki tanıdıklarıyla paylaşmaya açık oldukları da var.

Türkiye’de de benzer bir örnek geçtiğimiz yıllarda haberlere konu olmuştu. Amerika’dan gelemeyen damat  MSN aracılığyla düğüne dahil edilmişti. “Öyle düğün mü olur?” diyenler mutlaka olmuştur. Aşağıdaki video, bunun olabildiğini gösteriyor.

David’s Bridal anketinin diğer sonuçları ise,

  • Düğün hakkında fikir edinmek için gelin adaylarının %59’u Facebook, Pinterest ve çeşitli blog sayfalarını geziyor.
  • Düğün ile ilgili en özel anları arkadaşlar ve aileyle paylaşmak için sosyal paylaşım siteleri ve mesajlaşma uygulamalarını kullananların oranı %86. Ancak, %61’i arkadaşlarına düğünden önce gelinlik vb. görselleri paylaşmamaları için sıkı tembihte bulunuyor.
  • Düğün ile ilgili paylaşımların sosyal medya üzerinden yapılması konusunda %56’sı belli kurallar olması gerektiğini savunuyor. Örneğin, gelin adaylarının %52’si sosyal medyada öncelikle (davetlilerden önce) evlenen çiftin paylaşımda bulunmasını doğru bulduğunu belirtiyor.
  • Gelinlerin %59’u ertesi gün içerisinde Facebook’ta isimlerini değiştirip ilişki durumunu güncelliyor. (2011 yılında bu oran %48’di.)

Hayatımızın en özel anlarında teknolojinin bu kadar vazgeçilmez olması, birkaç yıl önce düşündüğümüzde aklımıza gelmezdi. Ancak, bu gelişmelerden yararlanmak hayatımızı ne kadar kolaylaştırsa da sınırları çizmek gerekiyor. Gelin adaylarının anket sorularına verdiği cevaplar da bunu gösteriyor.

Siz ne dersiniz?

Benzer Yazılar:
Sevdiğini İlk Defa Gelinlikle Gören Damatlar
Evlilik Hakkında Bilmedikleriniz