Afrodizyak Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Aşırı Pozitif Olmanın Negatif 5 Yan Etkisi!

Günlük hayatımızda bir çok farklı duyguyu deneyimleriz. Hüzünlü iken birden sevinç hissedebiliriz. Bazen içimizden ağlamak gelir akabinde gülme krizine girebiliriz. Yaşamın bize getirdiği olaylar karşısında farklı duygu değişimleri yaşamamız olası. Negatif etkiler doğuran hadiseler karşısında da çoğu zaman pozitif kalmaya özen gösteririz. Bu tür durumlarla başa çıkabilmenin yegane yolunun iyi gelişmeler yaşanacağına dair umutlar beslemek olduğuna inanırız. Peki her olay karşısında aşırı pozitif olmak ne kadar işe yarar? Körü körüne pembe gözlükleri takmaya devam etmek psikolojimizi ne yönde etkiler? Aşırı Pozitif olmanın negatif etkileri hakkında daha önce hiç düşünmüş müydünüz? O halde gelin birlikte bakalım!

1- Bütün Mücadeleyi Tek Başına Verme Çabası!

Hayatınızda kimse olmayabilir. Fakat yaşadığınız olaylar karşısında hissettiklerinizi birileri ile paylaşmanız gerekmektedir. Aşırı pozitif olup bunu dışarıya gösterme çabasında olan insanların içten içe yaşadığı büyük yalnızlık duygusu onları zamanla tüketebilir. Bu yalnızlık sarmalında kaybolmadan önce eÇift’i mutlaka ziyaret etmeyi unutmayın!

2- Hep İçinize Atmanız Sizi Olumsuz Etkiler!

Sürekli pozitif olma çabası içindeyken mutsuz eden duyguları görmezden gelmek kendinize yapabileceğiniz en büyük yanlış olur. Biriken bu negatif duygular sizi depresyona bile sürükleyebilir. Bağışıklığınızın en büyük düşmanı strestir ve yalnızlık da stresin en büyük besleyicisidir.

3- Kaçmak Çözüm Değil!

Kaçtığınız negatif duygular, yarın veya başka bir gün karşınıza aşılması güç daha büyük sorunlar olarak dikilir. Pozitif olmaya odaklanmak yanlış. Yeni güne uyanabilmek için yeteri kadar barındırmanız kafidir. Her reddedişiniz sizi olumsuz etkileyecektir. Kaçmak çözüm değil, yüzleşmeniz gerekir.

4- Fiziksel Etkiler Baş Göstermeye Başlar!

Sürekli kaçmak veya ertelemek bir süre sonra sizi güçsüz bırakacaktır. Bedensel olarak olumsuz etkileri hissedebilir hale geleceksiniz. Gün içerisinde bir adım atmak için bile enerjiniz kalmayabilir. Ufak bir görmezden gelmenin yol açtığı büyük etkilerin sonucu diyebiliriz.

5- Sosyal Yaşamdan Uzaklaşma!

Sosyal çevrenizdeki insanlarla olan ilişkinizde nasibini alacaktır tabi. Olaylara dair gerçeklerden konuşulması size pesimist bir bakış açısı gibi gelebilir ve çevrenizdeki insanları da daha pozitif düşünmeye itmeye çabalayabilirsiniz. Herkes sizin gibi aşırı pozitif olmadığı için hayatı dramlarla yaşıyorlar şeklinde bir görüşe sahip olabilirsiniz. Empati yeteneğinizi kaybeder, ilişkileriniz sığ bir hal alabilir. Bu durumda sizi herkesten uzaklaştırır.