Afrodizyak Arkadaşlık eÇift Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Duygularınızı Kontrol Etmenin En Etkili 5 Yolu!

Endişe, öfke, sinir, korku, hırs… Negatif enerjinden beslenen bütün bu duygular günlük yaşamımızı olumsuz yönde etkilemektedir. Özellikle duygusal bağ kurduğumuz birisiyle yaşadığımız tatsız durum ve olaylar neticesinde daha çok gün yüzüne çıkar. Onları hissetmek bile başlı başına zor gelirken, üstüne üstlük kontrolü ele geçirmeleri tamamen bizi bitirmektedir. Size, bu negatif duyguların artık esir olmayacağınızı söylesek ne tepki verirdiniz? Hadi canım o kadar kolay değil dediğiniz duyar gibiyiz. Aslında kolay! Eğer sayacağımız bu 5 yolu takip ederseniz onları kontrol altına alabilirsiniz.

1- Duygu ve Tepki İlişkisi!

Yaşanılan her olayda verebileceğiniz tepkiler değişkenlik gösterecektir. Örneğin, sevdiğiniz kişi size yalan söyledi ve bunu itiraf etti. İlk tepkiniz ne olurdu? Kimisi dürüstçe paylaştığı için tepki vermeyebilir, kimisi yalana asla tahammül edemez sinirlenir, kimisi başta tepki vermez ama sonradan iletişimi keserek tepkisini ortaya koyabilir. Burada yapmanız gereken karşılaştığınız olaya neden büyük veya küçük bir tepki verdiğinizi anlamaya çalışmak. Temelinde ne tür travmalar yatmakta? Öncelikle olaylar karşısında hissedeceğiniz duygunun ve sonrasında oluşacak tepkinin temelini iyice kavramalısınız.

2- Hissedin ve Yaşayın!

Size ne hissettirdi ise o duyguyu yalın bir şekilde kendinize itiraf edin ve kabullenin. Kıskançlık mı? Korku mu? Endişe mi? Önce kendinize karşı dürüst olmalısınız. Ne hissediyorsanız sesli bir şekilde bir ayna karşısında bunu dile getirin. Bu duygunun size ait olduğunu ve onu benimsediğinizi sesli bir şekilde kendinize tekrar edin. Kıskanç biri olmayabilirsiniz fakat kıskançlık hissetmeniz gayet doğal. ” Kıskanç biri değilim fakat bu hareketi kıskanmama neden oldu!” şeklinde net bir cümle ile itirafınızı dile getirmeniz iyi hissetmenize yardımcı olacaktır. Görmezden gelmeyin. Hiçbir duygu sizi kendinize yabancılaştırmaz. Hayat denen maraton devam ettikçe her yeni günde, yeni duyguları tadabileceğinizi unutmamanız gerekmektedir.

3- Ufak Bir Mola!

Ardı ardına yaşadığınız duygu fırtınaları elbette sizi yoracaktır. Sorunları halletmeden önce kendinize ufak bir mola verin. Bu molayı sevdiğiniz ve sizi rahatlatan aktivitelerle renklendirin. Sevdiğiniz kişi ile yapacağınız yüzleşme öncesi yalnız kalıp, kafanızı boşaltmanız oldukça önemlidir. Bu ufak mola esnasında; pozitif ve negatif yönleri daha net bir şekilde görebilirsiniz. Objektif bir bakış açısı elde edebilir, yeniden yorumlamalarda bulunabilirsiniz. Belki de ilk anda hissettiğiniz o duygu anlık bir yükselme olabilir. Kendi kendinize kalacağınız vakit aralığı yeniden tanımlamalar için oldukça önemlidir.

4- Pozitif mi? Negatif mi?

Duygularınızla somut olarak yüzleşebilmek adına bir kağıda pozitif ve negatif olarak listeleyebilirsiniz. Örneğin, iş yaşamınızda haksızlığa uğradığınızı düşünüyorsunuz ve o an tepkinizi veremediniz. Hissettiğiniz duyguları alt alta yazın ve onları pozitif ve negatif olarak iki ayırın. Yaşanılan olay karşısında hırslandığınızı hissediyorsanız bunu pozitif bir duygu olarak kullanmanız elinizde. Fazla hırs negatif etkiler yaratır ama onu pozitif enerji olarak kanalize etmek sizin elinizde. Daha iyi daha güçlü bir geri dönüş için bu hırsı yakıt olarak kullanabilirsiniz.

5- Paylaşın!

Size negatif duygular hissettiren kişilere bu hislerinizi dile getirin. Yaşanılan olaylar karşısında ne hissediyorsanız, sakin ve doğru bir biçimde bunu karşı tarafa iletin. Aynı zamanda da onun da hissettiklerine kulak verin. Birbirinize karşı yapacağınız bu açık iletişim, ileride aynı hataların tekrarlanmasını önleyecektir.

Ne kadar çabalasanız da sizi kendine esir edecek tek duygu var o da: Aşk! Aşktan asla kaçmayın. Aksine onu kucaklayın. Sizi arayıp bulmasını beklemek yerine, siz ona doğru koşun. Bunun için de en doğru adres tabi ki eÇift! Çünkü aşk burada başlar!