Afrodizyak Arkadaşlık Güncel Kalp Çarpıntısı Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Aile Bağınızın Duygusal İlişkinize Etkileri!

Ebeveynlerimiz, bu hayatta örnek aldığımız ilk kişilerdir. Haliyle romantik ilişkiler söz konusu olduğunda da ilk olarak onları örnek alır ve onları bir model olarak kabul ederiz. Bu durumun farkında olun ya da olmayın, ebeveynleriniz aşk hayatınız üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Biz de sizler için ebeveynlerinizin tutumlarının romantik ilişkilerinizi nasıl etkileyebileceğini araştırdık. Aşk hayatınıza yön verebilecek bu detayları öğrenince çok şaşıracaksınız! İşte ebeveynlerinizle olan ilişkinizin aşk hayatını etkilediğinin 4 göstergesi…

1. Sizi ihmal eden ebeveynlerinizin olması ilişkilerinizde daha güvensiz ve muhtaç hissetmenize neden olabilir

Dikkatsiz ve ihmalkar ebeveynler, çocuklarının dikkat çekme davranışını tetikleyebilirler. Bu tür davranışlar yetişkinliğe dek devam edebilir. Görmezden gelinen çocuklar, muhtaç bir ruh haline bürünerek hayatlarının ilerleyen dönemlerinde de partnerlerinden ilgi talep ederler. İhmalkarlık, ayrılık korkusuna da neden olabilir. Terk edilmekten korkan kişiler partnerleri konusunda da güvensiz hissetme eğilimindedirler.

2. Ebeveynleriniz duygularını ifade edemiyor, şefkat göstermiyorsa bu durum sevginizi ifade etmek şeklinizi etkileyebilir

Uzmanlara göre ebeveynlerinizin sevgilerini gösterme şekilleri, sizin de sevginizi gösterme şeklinizi etkiliyor! Örneğin birbirine sarılmayan ya da birbirini öpmeyen ebeveynlerle büyümek, ilerleyen dönemlerde sizin de bu aktivitelerden hoşlanmamanıza neden olabiliyor. Bu durum, duygularınızı gösterme şeklinizi ciddi anlamda etkiliyor. Sevgisini göstermeyen ebeveynlerle büyümek, partnerinizle iletişim kurmakta güçlük yaşamanıza neden olabilir. Haliyle sevginizi farklı yollarla göstermeyi tercih edebilirsiniz.

3. Boşanmış ya da evlenmemiş ebeveynlerle büyümek, ilişkileriniz konusunda dikkatli ve şüpheli olmanıza neden olabilir

Araştırmalar, boşanmış ebeveynlerle büyüyen çocukların evliliğe olan inançlarını büyük ölçüde kaybettiklerini doğruluyor. Uzmanlara göre bu çocuklar, partnerlerine karşı aşırı temkinli davranmayı tercih ediyorlar. Ancak ilişki uzmanı April Masini’ye göre boşanmış ebeveynlere sahip olmak, benzer hataları yapmaktan kaçınmanızı da sağlayabilir. Bu durumda ilişkinize sıkı sıkıya tutunmayı da tercih edebilirsiniz.

4. Dikkatli ve kendini iyi ifade edebilen ebeveynlere sahip olmak ilişkilerinizde daha açık ve şefkatli olmanızı sağlayabilir

Yapılan araştırmalar, destekleyici ebeveynlerin psikolojik açıdan daha sağlıklı çocuklar yetiştirdiğini doğruluyor. Ek olarak yardımsever ebeveynlere sahip olmak, ilişkinizdeki problemlerle nasıl başa çıkacağınız konusunda da size yardımcı oluyor. Çocuk psikoloğu ve ebeveynlik uzmanı Dr. Vanessa Lapointe, ailemizden aldığımız sevginin sevgi anlayışımızı şekillendirdiğinin altını çiziyor. Eğer ebeveynleriniz duygularını açık bir şekilde ifade edebiliyorsa siz de partnerinize karşı açık ve anlayışlı bir tutum sergileyebiliyorsunuz.

Peki ne yapılmalı?

  • Geçmiş ilişkilerinizin mevcut ilişkinizi etkilemesine izin vermeyin! Ebeveynlerinizin başarılı bir evliliğinin olmaması, sizin de olmayacağı anlamına gelmez. Geçmiş deneyimleriniz, bugününüzü şekillendirir. Kendi geleceğinize yön vermek sizin elinizde!
  • Geçmiş hatalarınızdan ders çıkarın! Tüm olumsuz anılarınızı gözden geçirin ve bir ilişkide nelerden hoşlanmadığınızı belirleyin.
  • Daha bilinçli olun! Ebeveynlerinizle olan ilişkinizi derinlemesine düşünün. Gerekiyorsa bu konuda uzman bir psikologdan destek alın. Deneyimlerinizi bir uzmana anlatmak ya da bunları yazmak, davranışlarınızı derinlemesine düşünmenize imkan tanır.
  • Partnerinizle açık bir iletişim kurun! Açık iletişim, sağlıklı bir ilişkinin temelidir. Partnerinizle aranızda güçlü bir bağ oluşmasına imkan tanır.

Kaynak