Afrodizyak Aşk eÇift Flört Güncel Ruhun Gıdası Şifa Niyetine Yaşam

Terk Etmek Mi? Terk Edilmek Mi Zor? Hangisi?

Kimse bir ilişkiyi bitirmek için başlamaz. Bazen öyle anlar gelir ki ilişkinin devamı her iki taraf içinde azap verici hale gelir. Bu durum yaşanmadan ilişkiyi bitirmek mi gerekir? Yoksa terk edilmeyi mi beklemek? eÇift’in yapmış olduğu geniş kapsamlı ankete gelin birlikte göz atalım.

Araştırmamızı iki ana grup üzerinden değerlendirmeye karar verdik. Evli ve sevgili olan çiftler olarak farklı denek gruplarına bazı sorular yönelttik. Bunlar:

1- Partneriniz/ eşiniz ortak yaşam alanlarında belirlediğiniz kurallara uymuyor ve sürekli sizi çileden çıkartıyor. Ayrılma sebebi midir?

Evli olan denek grubunda kadınların %65’i evet, %35’i hayır cevabını verdi. Erkeklerde ise %15’i evet, %85’i hayır dedi. Sevgili olan denek gruplarında kadınların %80’i evet derken %20’si hayır cevabını verdi. Erkeklerde %5 evet %95 hayır cevabını bizlere sundu.

2- Partneriniz/ eşinize karşı bazı duyguları eskisine göre daha az coşkulu hissediyorsunuz. Ayrılma fikrini aklınızdan geçirir misiniz? Yoksa ilişkinin devamı için ekstra efor mu sarf edersiniz?

Evli kadınların %80’i ekstra efor sarf edeceğini belirtirken %20 ayrılığı düşünebileceğini dile getirdi. Erkeklerde %50 ekstra eforu seçerken, %50 ayrılık seçeneğini daha cazip bulduğunu belirtti. Sevgili olan kadınlarda %60 ekstra efor derken, %40 ayrılık cevabını verdi. Erkeklerde %75 ayrılık derken sadece %25’i ekstra efor sarf edebileceğini belirtti.

3- Partneriniz/ eşiniz ilişkiye biraz mola vermek istediğini belirtti. Bunun karşısında onun bu arzusuna saygı gösterip bekler misiniz? Yoksa ilişkiyi o anda mı bitirirsiniz?

Evli kadınların %95’i anında bitireceğini belirtirken sadece %5 beklerim cevabını verdi. Erkeklerde ise %70 anında biter, %30 beklerim diye cevapladı. Sevgili olan kadınlarda %80 beklerim derken, %20 bitirme taraftarı oldu. Erkeklerde %30 beklerim, %70 bitirme kararını vereceğini belirtti.

4- Partneriniz/ eşiniz eskisi gibi size ilgi göstermiyor. Bazı şeylerin değiştiğini fark ediyorsunuz. İlişkiyi onun bitirmesini mi beklersiniz? Yoksa siz aksiyon alıp ayrılır mısınız?

Evli kadınların % 80’i bitirmesini bekleyeceğini dile getirirken, %20 ayrılmayı seçeceğini belirtti. Erkeklerde %60 ayrılacağını, %40 bekleme taraftarı olduğunu belirtti. Sevgili olan kadınlarda %50 bekleyeceğini, %50 ayrılacağını belirtti. Erkeklerde %70 ayrılacağını, %30 bekleyeceğini belirtti.

5- Son olarak Ayrılmak mı? Terk edilmek mi ? Hangisi daha zorlu bir süreç?

Kadınların % 80’i terk edilmek, %20’si ayrılmak cevabını bizlerle paylaştı. Erkeklerin %60 terk edilmek, %40’ı ayrılmak zor seçeneğini seçti.

Her iki seçenekte oldukça zor ve acılı bir sürecin başlangıcını belirtiyor. Siz olsanız ne yapardınız? Ayrılır mıydınız? Yoksa terk edilmeyi mi beklerdiniz? Cevaplarınızı bekliyoruz!