Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Flört Güncel Yaşam

Sadakatin Sorgulanması : Micro-Cheating!

Bir ilişkinin temel dayanakları arasında sevgi , güven ve sadakat gelir. Sadakat bu unsurlar arasında en çok özen gösterilen ve tanım olarak değişkenliğe sahiptir. Kimisi fiziksel bir eylemi sadakatsizlik olarak tanımlarken, kimisi ise düşünmenin bile sadakat kurallarını ihlal edebileceğine inanıyor.

Bu noktada da karşımıza ”micro-cheating” kavramı çıkıyor. Tanımı öznel olan bu kavram sizin ilişkiye bakış açınıza göre şekil alıyor. Bu yazımıza micro-cheating nedir? İlişkilere ne tür zararlar verir onları ele alacağız.

Yalan söylemek, başka bir kişi ile flörtleşmek, sosyal medya üzerinden mesajlaşmalar, herhangi bir mekanda başka biriyle göz göze gelmek, sevdiği kişi dışında başka birisini hayal etmek… Liste uzar gider. Micro-cheating denen kavram sadakatsizlik ile sadakatin arasında ince bir çizgide yer alıyor. Klasik sadakatsizlik durumlarının dışında yapılan her türlü eylemi bu başlık altında toplayabiliriz.

Kimi insana göre mesajlaşmak sadakatsizlik sayılmaz iken, kimine göre başkasına bakmak bile sadakatsizlik olarak tanımlanır. Aslında burada odak nokta tarafların güven ve kıskançlık seviyeleri. Aşırı kıskanç biri için bahsettiğimiz listenin tamamını dahil edebiliriz. Kıskançlık dürtüsü olmayan birisi için fiziksel temas dışındaki her şey kurallar dahilinde sayılabilir.

Yapılan bir araştırmaya göre erkeklerin %37 günde en az 3 kez başka birisini hayal ettiğini, %42’si aldatmayı ciddi olarak akıllarından geçirdiklerini, %63’ü sosyal mecralardan başkaları ile sohbet ettiğini, %51’i fiziksel temas olmayan eylemlerin aldatmaya girmeyeceğini dile getirmiş.

Kadınlarda ise ; %29’u günde en az 3 kez başka birisini hayal ettiğini, %13’ü aldatmayı ciddi olarak düşündüklerini, %41’i sosyal mecralardan sohbetler gerçekleştirdiğini ve %35’i fiziksel temas olmayan eylemlerin aldatmaya girmeyeceğini dile getirmiş. İlginç olan ise kadın ve erkeklerin sadakat tanımını yapar iken daha konservatif düşünüyor fakat uygulamada değişken davranışları sergiliyorlar.

Sonuç itibariyle ufakta olsa aldatma eylemi ilişkiye negatif anlamda büyük hasar verecektir. Karşılıklı olan güveni sarsacaktır. Belirli bir zaman dilimini geçirmiş evliliklerde micro-cheating daha sık görülmektedir. Fiziksel bir eylemin bütün hayatını alt üst edeceğinin bilincinde kişi, en azından ufak tefek eylem ile bu yönünü baskılamaya çalışır.

Bunun en temelinde yatan dürtü heyecan ve yenilenme çabasıdır. Monotonluğu kabus olarak tanımlayan kişiler için makalemiz linkte mevcut. Ayrıca aşırı kıskançlık ile ilgili yazımıza da göz atmanızı tavsiye ederiz.

Her ne tür karar alınırsa bunun açık bir iletişim ile tarafların belirlemesi ilişkinin sağlığı açısından en doğru hareket olacaktır. Gizli saklı yapılan her türlü eylem size negatif olarak dönecektir. eÇift 11 yıldır aşkı arayan kişilere hizmet vermekte ve bir sürü hikaye biriktirmiş bir platformdur. Her geçen gün tek amacımız siz değerli üyelerimize ve üye adaylarımıza en güvenilir hizmeti verebilmektir.