Afrodizyak Arkadaşlık Aşk eÇift Evlilik Flört Güncel

İlişkideki Tehlike Çanları : #1 Kıskançlık!

‘’Seven insan kıskanır!’’ Bu tabiri genellikle aşırı kıskanç insanlar sıkça dile getirir. Aşırı sahiplenme duygusu beraberinde yüksek dozda kıskançlığa sebep olur. Bu yazı dizimizde bir ilişkinin en büyük düşmanlarını ele alacağız. İlk sırada çağımızın en büyük hastalığı ‘’kıskançlık’’

Uzmanlara göre kıskançlık duygusunun temelinde sahiplenme duygusu, özgüven eksikliği, karşı tarafa güvenmeme ve kaybetme korkusu yatmaktadır. Erken çocukluk veya ergenlik döneminde yaşadığı sorunlar ruhsal gelişimini olumsuz yönde etkilemiş olabilir. Örneğin anne ve babası evliliklerinde yaşadığı sorunları sorumsuzca, düşünmeden hırpalarcasına yaşamaları ilerleyen dönemde sevgi eksikliği, kaybetme korkusu gibi duygusal sorunlar olarak çocuğun karşına çıkacaktır. 

İnsanın doğasında daima sahiplenme ve bunu başka kişilere karşı koruma dürtüsü oldukça fazladır. Bahsettiğimiz gibi de bir geçmişi varsa durum biraz daha zorlaşabilir. Kıskançlığa bir de kendini değersiz hissetme, öfke, yalnızlık, mutsuzluk gibi duygularda eşlik edebilir.

İlişkinizde aşırı bir kıskançlık sorununuz varsa bu durumu önce sevdiğiniz kişi ile açıkça konuşmalısınız. Gerekirse profesyonel bir yardım almanız sizin içinde çok daha iyi olacaktır. Farkında olmadan kıskançlıklar yüzünden karşınızdaki insanı kırabilirsiniz. Sizi çok sevmesine rağmen ilişki onun için yorucu bir hal almaya başlar ve kaçınılmaz son sizi bekler. 

Bu durumun yaşanmaması için büyük emek veren taraf siz olmalısınız. Tabi ki sevdiğiniz kişinin de desteği önemli rol oynayacaktır. Ama değişimin başlaması sizin elinizde. Bir ilişki kolay oluşmuyor. Sevebileceğiniz birini bulmanız zor değil. eÇift gibi ciddi evlilik ve arkadaşlık siteleri sayesinde bulmak sorun değil. Asıl mesele ilişkiyi yürütebilmek. Asıl emek gerektiren ve büyük efor sarf etmeniz gereken nokta onu uzun yıllar güven içerisinde taşıyabilmek. Size güvenip kalbini açan birini asılsız kıskançlıklar ile kendinizden uzaklaştırmayın. 

Şunu hiç bir zaman unutmayın ki kıskançlık ile güvenmemek arasında çok ince bir çizgi vardır. Ayarında kıskançlık ilişkinizin tuzu biberi olur ama bir adım fazla atarsanız o zaman ne ilişkiniz kalır ne de sizi seven biri. Aşk denilen duygunun bütün hücrelerinize nüfus etmesine izin verin. Zaten yürekten seven hiç kimse sizi bırakın aldatmayı kendinden bile sakınır. Aşırıya kaçmamak kaydıyla sağ gözünüz sol gözünüzden kıskanabilir. 

Aşk ile kalın!