Kalp Çarpıntısı

Hassas Dengeleri Korumak İçin…

 

 

İlişkiler, genellikle düz bir çizgide ilerlemez. Dengeyi çok bozmamak için iki tarafın da özverisi gerekir.

Bu süreçte, kurallara çok takılmamak ve sağduyularınıza kulak vermek iyi olabilir.

İşte birkaç tavsiye:

 
 
Spontane olun: Rahat, plansız ve keyifli olmak ilişki rutine oturmadan önceki dönemde daha sık takındığınız bir tavır olabilir. Belli bir düzene geçince sıkıcı bir hal almaya başlayan günlük döngüleri, zaman zaman farklı bir aktiviteyle kırmak size de iyi gelecektir. İşler planladığınız gibi gitmediğinde canınızı sıkıp surat asmak yerine o anı en iyi nasıl değerlendirebileceğinizi düşünün. Daha az stresli olacağınız kesin.

Rollerinizi değişken olabilir: Kadın – erkek üzerine tanımlanmış belli görevler, sizi sınırlayabilir. Bu konuda esnek olmak, ilişki için de esnelik sağlar. Örneğin, erkeğin içinden sevdiğine yemek hazırlamak gelmişse mutfağı ne kadar batıracağını düşünmek yerine keyfini çıkarın, ayaklarınızı uzatıp televizyon izleyin. Yorucu bir iş seyahatinden dönen sevdiğini havaalanından ya da otobüs terminalinden almaya giden bir kadın olmakta yanlış birşey yok. Kurallara çok takılmayın. Birbirinizi ihtiyaçlarınıza göre destekleyin.

Gerçekçi, pozitif ve özverili olun: Karşınızdakini ve ilişkinizi olduğu gibi kabul edip değerlendirebiliyor musunuz? Bazı kritik noktaları yok saymayın. Ancak, genel tavır olarak pozitif ve her zaman yapıcı olmaya çalışın. Çaba harcamadan ilişki yürütmenin mümkün olmadığını kabul ettiğinizde, ilişki size yük olmaktan çıkar.

Karşılaştırma yapmayın: İkili ilişkilerde herkesin dinamikleri farklıdır. Arkadaşlarınızla, kardeşlerinizle olan ilişkilerin farklılığı gibi romantik ilişkiler de çok değişkendir. Geçmiş ilişkileriniz ya da arkadaşlarınızın ilişkilerini kendi ilişkiniz için baz almayın. Herbirini kendi içinde değerlendirmek daha sağlıklı olacaktır. Çevrenizden bu konuda tavsiye alırken de bu durumu göz önünde bulundurmakta fayda var.

İletişim önemli: Sizi sıkan ya da sevindiren şeyleri kendinize saklarsanız ilişkinizde birşeyler eksik kalır. İki taraf arasında saygı çerçevesinde bir ilişki yürütmenin temeli dürüst paylaşımlardır.

 
 
Benzer Yazılar:

Mutlu Çiftlerin Sırrı
Huzursuz İlişkiler Hasta Ediyor
“Seviyorum” Demenin Farklı Yolları
İlişkinize Hareket Katın

 
 

 eÇift – Aşk burada başlar.